Σαμαράς: κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Τι ανέφερε κατά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ασίας στο Μιλάνο

Η Ελλάδα διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ασίας στο Μιλάνο.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ότι σε μια εποχή που η Ευρώπη αγωνίζεται να εξασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια, είναι κρίσιμη η διαφοροποίηση των πηγών και των οδών ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι η χώρα μας έχει αναλάβει κομβικό ρόλο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, με το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου, ο οποίος θα ενώσει τις ενεργειακές πηγές της Κασπίας με την αγορά ενέργειας της Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο έργο το χαρακτήρισε «όραμα μακράς πνοής», συμπληρώνοντας ότι «δεν φτιάχνουμε απλά αγωγούς, αλλά χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην προώθηση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα και στους διεθνείς διαγωνισμούς για έρευνα και εκμετάλλευση στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top