Αθανασίου: αστειότητες οι καταγγελίες για δωροδοκία βουλευτών

Πως σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης τις καταγγελίες

«Αστειότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου τις καταγγελίες για σχέδιο δωροδοκίας βουλευτών, κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αυτά είναι αστειότητες, δεν νομίζω ότι τα πιστεύουν και οι ίδιοι. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πολωτικό κλίμα» δήλωσε ο κ. Αθανασίου ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είναι ντροπή να λέγονται αυτά, διότι δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο, παρά να υπονομεύουν τους θεσμούς και το δημοκρατικό πολίτευμα» τόνισε επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ανέφερε ακόμα ότι η λογική αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει και αντίστροφα, «ότι δηλαδή αυτές οι συζητήσεις γίνονται για να αποθαρρύνουν, ή να ενοχοποιήσουν, κατά κάποιο τρόπο, στοχοποιώντας βουλευτές, ούτως ώστε να μην ψηφίσουν πρόεδρο Δημοκρατίας».

Για το δημοσιογραφικό απόρρητο που επικαλέστηκε ο διευθυντής της εφημερίδας Kontra News Αιμ. Λιάτσος, επισήμανε ότι ο δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να αποκρύπτει τις πηγές του, αλλά όχι και όταν πρόκειται για ζητήματα υψίστης σημασίας.

«Δεν ξέρω μέχρι που πάει αυτό το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θέλω να πω ότι όταν υπονομεύονται οι θεσμοί, όταν υπονομεύεται το ίδιο το κράτος του δικαίου κάθε υπεύθυνος πολίτης πρέπει να κατονομάζει, ή τουλάχιστον αν δεν θέλει να πει την πηγή του απ΄όπου προέρχονται οι πληροφορίες του τουλάχιστον να πει: να ο συγκεκριμένος βουλευτής πιέστηκε, ή εκβιάστηκε, ή του έγινε απόπειρα δωροδοκίας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός Έλληνας που να τα πιστεύει αυτά» δήλωσε τέλος ο κ. Αθανασίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top