Μεϊμαράκης: Οι αγορές μας ζητούν εθνική συνεννόηση και πολιτική σταθερότητα

"Οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν να οδηγήσουν την οικονομία σε κατήφορο"

​Οι πολιτικές εξελίξεις και η μεγάλη βουτιά του Χρηματιστηρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως αυτό «που επιθυμούν οι αγορές είναι η πολιτική σταθερότητα».

«Πιστεύω ότι οι αγορές επιθυμούν πολιτική σταθερότητα, για να γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγελθεί θα υλοποιηθεί και να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει και να ξαναβγεί στις αγορές. Γι’ αυτό ακριβώς μας στέλνουν ένα μήνυμα που δείχνει ότι πρέπει να συζητήσουμε και να συνεννοηθούμε σ’ ένα εθνικό πλάνο ώστε, ανεξαρτήτως των όποιων μελλοντικών εξελίξεων μπορεί να υπάρξουν, να μη χάσουμε το πλεονέκτημα της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης την οποία κερδίσαμε με πολλές θυσίες αυτά τα δύο χρόνια» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής προειδοποίησε ότι «οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν να οδηγήσουν την οικονομία σε κατήφορο και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «ολίσθημα» παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε και στις δύο πλευρές - εκείνους που πιστεύουν ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκείνους που πιστεύουν το αντίθετο - το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους.

Τέλος, μιλώντας για τις τελευταίες δημοκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ιδιαίτερα ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων «στο οποίο τα κόμματα μπορούν να απευθυνθούν και εφόσον πείσουν να αναστρέψουν τις δημοσκοπήσεις και το κλίμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top