«Καθαρίζει» τα σχολεία από τους παιδόφιλους ο Λοβέρδος με βαριές ποινές

Τι προβλέπει η τροπολογία που καταθέτει αύριο στην Βουλή

«Καθαρίζει» τα σχολεία από τους παιδόφιλους ο Λοβέρδος με βαριές ποινές

Αποφασισμένος να πετάξει έξω από τα ελληνικά σχολεία τους παιδόφιλους εκπαιδευτικούς είναι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Αύριο Πέμπτη ο κ.Λοβέρδος καταθέτει σχετική τροπολογία στην Βουλή και όπως δήλωσε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στόχος του υπουργείου είναι να κλείσουν όλα τα παράθυρα που επέτρεπαν σε διωκόμενους εκπαιδευτικούς για ε��κλήματα ασέλγειας σε ανήλικους να εξακολουθούν να διδάσκουν.

Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα δασκάλα που διορίστηκε σε σχολείο του Ηρακλείου αν και ήδη βαρύνονταν με το αδίκημα της ασέλγειας σε μαθητή Δημοτικού.

Σύμφωνα με τον υπουργό η τροπολογία θα έχει τρεις βασικές πτυχές:

-Αλλαγή του πειθαρχικού Δίκαιου προκειμένου να τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτικός εναντίον του οποίου ασκείται ποινική δίωξη για εγκλήματα παιδοφιλίας, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει σήμερα που απαιτείται αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη.

-Όταν κινείται πειθαρχική δίωξη κατά εκπαιδευτικού για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας �� για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, θα χαρακτηρίζεται η πράξη αμέσως και ευθέως ως τέτοια κι όχι όπως σήμερα καταγράφεται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά περί την υπηρεσία». Όπως εξήγησε ο υπουργός η αργοπορία το πρωί ή ότι φεύγεις νωρίτερα ή ότι δεν διαχειρίζεσαι καλά τα κονδύλια του σχολείου που θεωρούνται αναξιοπρεπείς συμπεριφορές δεν είναι το ίδιο με τις παραπάνω κατηγορίες

-Εάν σε εκπαιδευτικό και διοικητικό υπάλληλο του συστήματος εκπαίδευσης επιβληθεί και η ελάχιστη πειθαρχική ποινή για τέτοιο αδίκημα, μία μέρα ή η ελάχιστη ποινική κύρωση, τότε αυτός δεν μπορεί να παραμείνει στο εκπαιδευτικό σύστημα, είτε ως εκπαιδευτικός, είτε ως διοικητικός υπάλληλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top