Τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Π. Καμμένος

«Συζητήσαμε τη δημιουργία ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού»

​Την συνεργασία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Real Fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι είχαν μια συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε αποδεκτή την πρόταση των ΑΝΕΛ για τα κόκκινα δάνεια.

«Χθες είχαμε μια εξ��ιρετική συζήτηση με αφορμή την πρόταση που έχουμε για τα κόκκινα δάνεια. Μία πρόταση που έγινε αποδεκτή από την Αξιωματική αντιπολίτευση. Θα επισκεφθώ και τον κ. Κουβέλη αυτές τις μέρες. Έχει υπογραφεί και από ανεξάρτητους βουλευτές. Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά εκατομμύρια νοικοκυριά», είπε ο Πάνος Καμμένος και παραδέχθηκε ότι η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο εκεί.

«Συζητήσαμε και για άλλα πράγματα, να δούμε τις προοπτικές που υπάρχουν προκειμένου να γυρίσει σελίδα ο τόπος. Ξεκαθαρίσαμε ο καθένας τις κόκκινες γραμμές του και είδαμε τα πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε και τα πράγματα που δεν μπορούμε. Αυτή η συζήτηση έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα και οδηγεί πιθανώς στην επόμενη μέρα, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού για να αντιμετωπίσουμε την απειλή των Γερμανών», είπε.

Όπως είπε απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτή η συνεργασία είναι να γίνουν σεβαστές και από τις δύο πλευρές οι κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει τα δύο κόμματα.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προέρχονται από τον πατριωτικό και δημοκρατικό χώρο. Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις στα Εθνικά θέματα, ξεκάθαρες θέσεις στην ενοποίηση της Ευρώπης. Συμφωνούμε σε θέματα που αφορούν την Εκκλησία, ��υμφωνούμε στο θέμα του χρέους», τόνισε και πρόσθεσε:

«Εμείς βγαίνουμε και λέμε ότι έχουμε κάποιες κόκκινες γραμμές που είναι αδιαπραγμάτευτες. Εθνικά θέματα – Εκκλησία, έχουμε θέσεις ξεκάθαρες στα οικονομικά», σημείωσε.

Όσον αφορά στα υπουργεία που διεκδικούν οι ΑΝΕΛ στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος ήταν ξεκάθαρος:

«Δεν πρόκειται να διεκδικήσουμε καρέκλες, ούτε θέσεις. Για πολιτικές διαπραγματευόμαστε και αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας και αυτές που προτείνουμε. Δεν έχει καμία σημασία για μας η καρέκλα, έχει σημασία η πολιτική. Αν ο Ελληνικός λαός θέλει μια δυνατή φωνή στη Βουλή, είναι η φωνή των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Σε ερώτηση τέλος του Ν. Χατζηνικολάου πώς θα μπορέσει να επιτευχθεί σύγκλιση σε θέματα που οι ΑΝΕΛ έχουν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος είπε:

«Οι ΑΝΕΛ δεν θα συνταχθούν με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα τζαμιά. Η κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά την αποχώρηση της σημερινής κυβέρνησης θα κάνει συγκεκριμένα πράγματα, δεν θα τα λύσει όλα. Προέχει η σωτηρία του ελληνικού λαού. Αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα όπως είναι η ονομασία των Σκοπίων, τα τζαμιά, θα διαφωνήσουμε. Ούτε λογοδοθήκαμε, ούτε αρραβωνιαστήκαμε. Αν δεν τα βρούμε δε θα συνεργαστούμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top