Το Ποτάμι ζητεί εξηγήσεις από τον Κ. Μητσοτάκη για τις καταγγελίες Ραγκούση

«Και οι τελευταίοι έσονται πρώτοι;», αναρωτιέται το κόμμα

Το Ποτάμι ζητεί εξηγήσεις από τον Κ. Μητσοτάκη για τις καταγγελίες Ραγκούση

​Εξηγήσεις από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη σχετικά με τις χθε��ινές καταγγελίες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούση για αναξιοκρατικές κρίσεις γενικών διευθυντών στο Δημόσιο, ζητεί με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαν��ήσεις στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση για αναξιοκρατικές κρίσεις γενικών διευθυντών. Ο πρώην υπουργός καταγγέλλει – μεταξύ άλλων – ότι ο τελευταίος της αξιολόγησης γενικών διευθυντών του 2010 “προήχθη” σε γενικό διευθυντή ενώ ο υπάλληλος με τα περισσότερα μόρια υποβιβάστηκε πλέον από γενικός διευθυντής σε απλό υπάλληλο του υπουργείου Διοικητικής “Μεταρρύθμισης”. Η αξιοκρατία είναι για το Ποτάμι όρος αδιαπραγμάτευτος και πρέπει να αποτελεί καθημερινή πρακτική και όχι απλώς μια θεωρητική αρχή», αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο Γιάννης Ραγκούσης είχε… «χτυπήσει» μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook καταγγέλλοντας ένα όργιο αναξιοκρατίας στον διορισμό των γενικών διευθ��ντών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προειδοποιώντας ότι «θα πράξει το καθήκον του όπως το επιτάσσει η συνείδηση του».

Μάλιστα λίγο αργότερα σε νέα σκληρή ανάρτησή του έγραψε: «δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση, αλλά για νεοδεξιό παλαιοκομματισμό και για πογκρόμ αναξιοκρατικής μεταχείρισης χιλιάδων ανθρώπων».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στο ίδιο ύφος, που ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Από τους πρωτεργάτες του “λεφτά υπάρχουν”, οποιαδήποτε αναφορά σε “πολιτικά κακουργήματα” μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top