Γκάμπριελ: περισσότερα χρέη στη Γερμανία δεν θα έφερναν ανάπτυξη για την Ελλάδα

«Η Γερμανία παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης» υποστήριξε

«Περισσότερα χρέη στη Γερμανία δεν θα δημιουργούσαν ανάπτυξη στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία ή την Ελλάδα» δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο κ. Γκάμπριελ κάλεσε τις χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να επιμείνουν στις μεταρρυθμίσεις τους και υποστήριξε ότι η Γερμανία «έχει κάνει ήδη πολλά» για την για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, με τη δημοσιονομική τακτική της.

Παρά την αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην ακολουθούμενη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική.

Ο κ. Γκάμπριελ ισχυρίσθηκε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ότι δεν θα αναθεωρήσει τον στόχο της για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να παρεκκλίνει η γερμανική κυβέρνηση από τη γραμμή της οικονομικής, δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Βερολίνο αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,2% κα�� κατά 1,3% την ερχόμενη χρονιά, έναντι πρόβλεψης για 1,8% και 2% προηγουμένως.

Ο αντικαγκελάριος απέδωσε στην αδυναμία της ευρωζώνης και στην γεωπολιτική κρίση την κάμψη της δυναμικής της Γερμανίας .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top