ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR: Τι ακριβώς πρότεινε η κυρί�� Κλούνει στην ελληνική κυβέρνηση;

Ρόλο κλειδί για τα γλυπτά του Παρθενώνα έχει η Unesco

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται η Αμάλ Αλαμουντίν εκτιμά ότι το Διεθνές Δίκαιο δίνει μια νομική βάση που επιτρέπει στην Ελλάδα να κινηθεί δικαστικά και να διεκδικήσει από την Μεγάλη Βρετανία τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με την γνωστή δικηγόρο και σύζυγο του Χολιγουντιανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνει, στην τεκμηρίωση αυτή θα μπορούσαν να συμμετέχουν και να συνεργαστούν και ελληνικά δικηγορικά γραφεία. Παρά ταύτα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής μια τέτοια απόφαση για δικαστική διεκδίκηση και η τελική απόφαση που θα πάρει ,θα περιλαμβάνει όλους τους παράγοντες και κυρίως τις πολιτικές παραμέτρους.

Ήδη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αθήνα ποντάρει πολλά στην διαμεσολαβητική προσπάθεια της Unesco ανάμεσα στην Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία. Η Unesco έχει μάλιστα εκδώσει σχετική σύσταση για τη διεθνή διαμεσολάβηση και εκτιμάται ότι σε αυτή την προσπάθεια θα φανεί πολύ χρήσιμη μια ενισχυμένη νομική στήριξη.

Τώρα, το αν θα υπάρξει και σχετική γνωμοδότηση από το γραφείο με το οποίο συνεργάζεται η κυρία Αλαμουντίν, αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από το... κόστος που μπορεί να έχει.

Σε κάθε περίπτωση, όλη αυτή η προσπάθεια, με το ταξίδι της κυρίας Κλούνει στην Αθήνα, θ�� είναι χρήσιμη για την Ελλάδα στην διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς θα ενισχύσει το νομικό "οπλοστάσιο" της χώρας με ισχυρά επιχειρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top