Στρατούλης: Το μόνο που εγγυάται η κυβέρνηση είναι η φτώχεια για όλους

"Πρέπει να φύγουν με την ψήφο του ελληνικού λαού"

Κατά των σημερινών εξαγγελιών της κυβέρνησης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, εκτιμώντας πως το «μόνο που εγγυάται η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο είναι η φτώχεια για όλους».

Όπως διευκρινίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση «στην ουσία θέτει τους κατώτατους όρους διαβ��ωσης ως προϋπόθεση χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, επιδοτώντας την επί μακρόν διατήρησή τους».

Ο κ.Στρατούλης εξαπολύει επίθεση και στην τρόικα, επαναλαμβάνοντας για άκόμη μια φορά ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Αναλυτικά όλη η δήλωση του:

«Το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» που εξήγγειλαν σήμερα πανηγυρικά οι κκ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Βρούτσης, με τον τρόπο, το ύψος και τις αυστηρότατες προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα χορηγηθεί, καθώς και με τα πολύ χαμηλά επίπεδα δημοσίων πόρων που προβλέπεται να διατεθούν, θα αφορά ένα πολύ μικρό μέρος από τα 6,3 εκατομμύρια των συμπολιτών μας που, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Γραφείου Προ��πολογισμού της Βουλής και της Eurostat, είτε είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας είτε κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν κάτω από αυτά.

Το μόνο που θα εγγυάται η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο είναι η φτώχεια για όλους, αφού στην ουσία θέτει τους κατώτατους όρους διαβίωσης ως προϋπόθεση χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, επιδοτώντας την επί μακρόν διατήρησή τους.

Η κυβέρνηση, αφού πρώτα με τις μνημονιακές πολιτικές της φτωχοποίησε μέχρι τα όρια οικονομικής κα�� κοινωνικής εξαθλίωσης τον λαό, έρχεται τώρα εκ των υστέρων να επουλώσει κάποιες ελάχιστες από τις αναρίθμητες πληγές που αφήνει πίσω της η ακραία φτώχεια, την οποία η ίδια δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί, θυμίζοντας τη λαϊκή παροιμία "να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι".

Η τρόικα και η κυβέρνηση αδυνατούν να καταλάβουν ότι ο λαός και η νεολαία απαιτούν εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και, κυρίως, γενναίες κοινωνικές πολιτικές και όχι ψίχουλα κρατικής φιλανθρωπίας, για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι ανθρωποκτόνες πολιτικές τους.

Πρέπει να φύγουν, με την ψήφο και τους αγώνες του λαού, το γρηγορότερο δυνατόν, προτού ολοκληρώσουν την ανθρωπιστική και κοινωνική καταστροφή που συντελείται σε βάρος του λαού και της χώρας μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top