ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Το 46% θέλει ΠτΔ από αυτή τη Βουλή–Εκλογές ζητά το 42%

Το 57% θεωρεί ότι ο ρόλος του ΠτΔ δεν είναι σημαντικός

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Το 46% θέλει ΠτΔ από αυτή τη Βουλή–Εκλογές ζητά το 42%

​Υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή τάσσεται το 46% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του καναλιού ACTION 24.

Στην ίδια δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Evening REPORT» του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά, το 42% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εκλογών, ενώ 12% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Όσον αφορά την προέλευση του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να προέρχεται από χώρο εκτός πολιτικής και το 30% από την πολιτική κρίνοντας ως πιο βασικό χαρακτηριστικό την κοινωνική προσφορά και την διεθνή απήχηση.

Σε επίπεδο προσώπων όταν το ερώτημα τέθηκε ανάμεσα στα πρόσωπα των Φώτη Κουβέλη, Νίκου Κωνσταντόπουλου, Μαρίας Δαμανάκη και Σταύρου Δήμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συγκέντρωσε 13%, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ το 10%, οι άλλοι δύο από 7% και ο «κανένας» το 52%.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σημαντικός και το 57% ότι δεν είναι σημαντικός με τους μισούς να δηλώνουν ότι το πρόσωπο δεν τους ενδιαφέρει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top