Κουτσούμπας: τα στοιχήματα που βάζουμε είναι στοιχήματα με την ίδια την Ιστορία

Στα 20 χρόνια από τη διάσωση του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: τα στοιχήματα που βάζουμε είναι στοιχήματα με την ίδια την Ιστορία

«Τα στοιχήματα που βάζουμε είναι στοιχήματα με την ίδια την Ιστορία. Γι΄ αυτό και η μεγάλη νίκη που κατήγαγε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τη διάσωση του Ιστορικού του Αρχείου σηματοδοτεί ακόμα πιο καθαρά, πιο έντονα τη μεγάλη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας το ΚΚΕ να συνεχίσει την αγωνιστική πρωτοπόρα πορεία του, μέσα στο διάβα των δεκαετιών, λίγα χρόνια πριν κλείσει τα γενέθλια των 100 χρόνων ανιδιοτελούς, ακατάπαυστης προσφοράς στη�� εργατική τάξη, στον λαό και τη νεολαία, στην πατρίδα μας, προς τους λαούς όλου του κόσμου» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην αποψινή εκδήλωση στον Περισσό για τα 20 χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες και την προσπάθεια που καταβλήθηκε για την διάσωση του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε ότι χάρη στις απαράμιλλες προσπάθειες των μελών και στελεχών του κόμματος που βρέθηκαν τις ώρες της θεομηνίας στο κτίριο της ΚΕ του ΚΚΕ, κατέστη δυνατό να σωθεί η γυναίκα που ήταν εγκλωβισμένη για ώρες στα κάγκελα της εξωτερικής πύλης. «Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε συντρόφους όπως τον Διονύση Τζιβρά, τον Λάμπη Σαλασίδη, που από την πρώτη στιγμή, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, έπεσαν μέσα στα νερά και τη λάσπη για να σώσουν ό,τι μπορούσαν» τόνισε.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ακόμα ότι η νίκη για τη διάσωση του Αρχείου ανήκει στους πάνω από 25.000 αγωνιστές και αγωνίστριες που έδωσαν τη μάχη με το χρόνο, μέσα στη λάσπη και στους χιλιάδες που εθελοντικά δούλεψαν στη συνέχεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top