Πως θα λυθεί η «εξίσωση» του Προέδρου της Δημοκρατίας

Χωρίς προσθέσεις δεν βγαίνουν οι αριθμοί

​Οι τοποθετήσεις ανεξάρτητων βουλευτών που τάσσονται υπέρ της πολιτικής σταθερότητας αποτελούν τη μαγιά για την κυβέρνηση ώστε να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών που απαιτείται για την προεδρική εκλογή.

Στους 155 βουλευτές που μετρά η κυβερνητική πλειοψηφία 17 με 18 θεωρούνται οι ανεξάρτητοι που άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, δεν έχουν αποκλείσει να πουν ναι στον πρόεδρο δημοκρατίας. Τότε ο αριθμός που θα συγκεντρώνονταν θα ήταν 173.

Ωστόσο οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Ακόμη και αν προστεθούν και οι 23 ανεξάρτητοι στους 155 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας χρειάζονται άλλες δυο ψήφοι και οι μόνες δεξαμενές που θα μπορούσε να αντλήσει ψήφους είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.

Υπέρ της αποφυγής πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος ανακοινώνει αύριο την δημιουργία πολιτικής κίνησης.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Τάσου Νεράντζη που βάζει στην πρόσθεση της πολιτικής αριθμητικής και τους 2 ανεξάρτητους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top