Παπαμιμίκος στην ΕΓ της ΝΔ: εκλογές το 2016 αλλά και ετοιμότητα!

Αποφασίσθηκε η συγκρότηση 11 ομάδων παραγωγής πολιτικής

«Στρατηγική επιλογή του κόμματος είναι να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2016, καθώς αυτό επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον» τόνισε στην εισήγησή του Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε σήμερα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Τόνισε ωστόσο, ότι «θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να βρουν απροετοίμαστη τη Νέα Δημοκρατία», αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο ουσιαστικά!

«Πιστεύουμε», πρόσθεσε, «βαθιά στο θεσμικό ρόλο των πολιτικών οργανισμών και ��εν τους αντιλαμβανόμαστε ως εκλογικούς μηχανισμούς. Θεωρούμε πως πρέπει να έχουν καθημερινή και αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία και να έχουν διαρκή παρουσία στο πλευρό του πολίτη».

Ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την επέτειο της ίδρυσής της. Θα πραγματοποιηθούν 51 εκδηλώσεις, μία σε κάθε νομό. Θα αρχίσουν μεθαύριο Τετάρτη από την Πάτρα, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του χρόνου, όταν και ημερολογιακά κλείνει η χρονιά της επετείου των 40 χρόνων.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, η συγκρότηση 11 Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής. Αυτές θα αποτελούνται από 11 μη κοινοβουλευτικά στελέχη, κατά κύριο λόγο από την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά που θα συμβάλλουν ουσιαστικά με την γνώση και την εμπειρία τους στο έργο αυτό.

Οι συγκεκριμένες ομάδες που θα λειτουργούν παράλληλα με τις Επιτροπές της Βουλής είναι οι εξής:

· Εξωτερικών και Άμυνας

· Οικονομίας

· Ανάπτυξης και Λειτουργίας της Αγοράς

· Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής

· Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας

· Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

· Υγείας και Πολιτικών Αλληλεγγύης

· Εργασίας και Ασφάλισης

· Περιφερειακής Πολιτικής

· Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

· Τουρισμού και Εξωστρέφειας

Πέρα από τις ομάδες αυτές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι Γραμματείες Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αγροτικής Ανάπτυξης, που προβλέπονται στο οργανόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top