Ν. Παππάς: «Ευκαιρία να ακούσει ο κ. Σαμαράς και δια ζώσης το παραιτήσου»

Έτσι θα του απαντήσει ο Τσίπρας σε ενδεχόμενη συνάντησή τους

Ν. Παππάς: «Ευκαιρία να ακούσει ο κ. Σαμαράς και δια ζώσης το παραιτήσου»

​Την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε ενδεχόμενη συνάντησή τους, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm.

«Προφανώς και ο κ. Τσίπρας δεν θα την αρνηθεί την πρόσκληση και θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού αυτά που πρέπει να του πει και τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις μας. Όπως είχε πει ο κ. Σαμαράς το 2011 στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι ότι είναι ευκαιρία να το ακούσει διά ζώσης», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η συζήτηση στη Βουλή απέδειξε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην λογική που η τρόικα έχει επιβάλει στην Ελλάδα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή είναι η πρώτη πολιτική δύναμη. Συνεπώς, πρέπει να κάνει καθαρό ένα “όχι” απέναντι στην κυβέρνηση -διότι αυτή δεν κρατάει κανένα κλειδί εξελίξεων, αλλά και να πει προς τους εταίρους μας, ότι οποιαδήποτε συμφωνία με τους εταίρους μας δεσμεύει τη χώρα και είναι μακρόχρονη, πρέπει να έχει τουλάχιστον τη βασική συμφωνία μας και να προκύψει από Βουλή που θα έχει πίσω της τη φρέσκια λαϊκή εντολή», δήλωσε.

Τέλος αναφέρθηκε και στους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας την απόσταση από τους 155 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση… διαστημική.

«Έχει διαστημική απόσταση και το γνωρίζετε, από το ρεπορτάζ, διότι συνομιλείτε και με βουλευτές. Υπάρχει ένα πολιτικό κλίμα, πολύ έντονα αποτρεπτικό από το να διαμορφωθούν συναινέσεις και να αυξήσει την επιρροή της η κυβέρνηση. Έχει λοιπόν διαμορφωθεί το περιβάλλον που προεξοφλεί ότι έχουμε κυβέρνηση με ακραία διάρκεια ζωής τρεις – τέσσερις μήνες και αυτό δεν διευκολύνει», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top