Εκτιμήσεις για πρόωρες εκλογές ακόμη και στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Αλλά πυκνώνουν και οι φωνές για κυβέρνηση συνεργασίας

Εκτιμήσεις για πρόωρες εκλογές ακόμη και στο κυβερνητικό στρατόπεδο

Εκτιμήσεις για πρόωρες εκλογές - με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας - ακούγονται, πλέον, και μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δύο ανεξάρτητοι που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ, προτείνουν κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. χώρα έχει πρωθυπουργό" απαντά η Νέα Δημοκρατία ενώ για "ξαναζεσταμένο φαγητό" μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να βάλει τέλος - για το επόμενο, τουλάχιστον, 4μηνο - στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, επιχειρεί πάντως η κυβέρνηση μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης.

Αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές όπως οι κύριοι Αηδόνης, Λυκούδης, Οικονόμου, Ψαριανός, Νταβρής, Γιοβανόπουλος, Κουράκος και Κασσαπίδης παρότι αρνούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ωστόσο ακόμη και μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό υπάρχουν φωνές που προεξοφλούν ότι Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν θα εκλεγεί, όπως ο Λ. Γρηγοράκος.

Για να αποφευχθούν οι εκλογές υπήρξαν προτάσεις από τον Σπύρο Λυκούδη και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραϊτη, Νίκο Σηφουνάκη και Δημήτρη Κρεμαστινό για κυβέρνηση εθνικού σκοπού με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Η χώρα έχει πρωθυπουργό που οδηγεί τη χώρα έξω από την κρίση και τα Μνημόνια απαντά με σκληρή γλώσσα η Νέα Δημοκρατία, ενώ την διαφωνία τους εκφράζουν και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Και η Ντόρα Μπακογιάννη που ζήτησε εθνικό σχέδιο σε συνεννόηση της κυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα, απέρριψε τις προτάσεις για μεγάλο συνασπισμό πριν από εκλογές..

Στην Κουμουνδούρου, είναι κατηγορηματικοί από την πλευρά τους . «Δεν μας αφορούν», λένε, «αυτά τα σενάρια. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και θα μας βγάλει από το μνημόνιο και από την κρίση». Και αναρωτιούνται μήπως αυτή η πρόταση υποκρύπτει αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά, όπως συνέβη με τον Γιώργο Παπανδρέου και τη λύση Παπαδήμου.

«Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο μετά από εκλογές» διαμηνύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως αποκάλυψε το Star, εξετάζει το ενδεχόμενο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς όταν έχει περίγραμμα λύσης, διεκδικώντας συναίνεση σε ένα εθνικό θέμα

«Δεν σχολιάζουμε υποθετικά σενάρια», είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top