ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ-Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ-Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

​Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία παρουσιάστηκε την Παρασκευή από το ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,7%, η ΝΔ 19,8% και ακολουθούν το Ποτάμι με 6,9%, η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,4%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκεντρώνει 30% έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 23%.

Μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στον πρωθυπουργ�� και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο ερώτημα για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί το δημόσιο χρέος καλύτερα, με τον κ. Σαμαρά να συγκεντρώνει το 35% και τον κ. Τσίπρα το 28%.

To 49% εκτιμά πως η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ το 45% ζητά να προηγηθούν εκλογές.

Στο ερώτημα αν η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός είναι μια θετική ή μια αρνητική επιλογή, το 47% την κρίνει θετικά και το 40% εκτιμά πως είναι λάθος.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας με 41% είναι πρώτος σε δημοφιλία έναντι 40% του Αντώνη Σαμαρά και του Σταύρου Θεοδωράκη. Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 29%, οι Φώτης Κουβέλης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 26%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 23% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top