Σκανδαλίδης: Σε μια κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ

"Είναι πολύ ρετρό η επιστροφή του Καραμανλή και του Παπανδρέου"

​Κανονικός χείμαρρος ήταν το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή του STAR “Live U”.

Αν και ο κ.Σκανδαλίδης παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά, υποστήριξε πως ακόμη δεν έχουμε βγει από την κρίση, αντιθέτως θα την έχουμε για πολύ καιρό ακόμη μπροστά μας

Όπως είπε, βασικό πρόβλημα για την Ελλάδα, είναι το γεγονός ότι «δεν υπάρχει πολιτική πρόταση στην χώρα που να βγάλει τον λαό από την ανασφάλεια και την απόγνωση» γι’ αυτό και επεσήμανε την ανάγκη διατύπωσης νέων προτάσεων αλλά και εσωτερικής αναδιανομής των πολιτικών.

Σύμφωνα με τον κ.Σκανδαλίδη πρέπει μεταξύ άλλων να υπάρξει φορολογική μεταρρύθμιση και να υπάρξει εθνική συνεννόηση στα πλαίσια μιας εθνικής στρατηγικής που θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις βουλευτών που υποστηρίζουν πως πρέπει να υπάρξει μια συγκυβέρνηση ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σκανδαλίδης είπε πως σε μια τέτοια περίπτωση «θα συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως τόνισε "ο κ.Βενιζέλος το είχε ήδη ζητήσει αυτό από το 2012"».

«Αυτό προϋποθέτει μια εθνική συνεννόηση πάνω στα βασικά ζητήματα στρατηγικής» πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το ποιος από τους δύο (Σαμαράς-Τσίπρας) θα γινόταν σε μια τέτοια περίπτωση ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ.Σκανδαλίδης είπε «πως θα μπορούσε να είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ή κάποιος από το πρώτο κόμμα, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση!»

Όπως και η γαλάζια βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ.Σκανδαλίδης εξέφρασε το παράπονο ότι σήμερα «δεν υπάρχει διάλογος και δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι», εννοώντας μεταξύ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε όσους μιλούν για επιστροφή των πρώην πρωθυπουργών Κ.Καραμανλ�� και Γ.Παπανδρέου, ο κ.Σκανδαλίδης είπε «ότι αυτό είναι πολύ ρετρό».

«Οι εποχές περνάνε, τα πρόσωπα κρίνονται και περνάνε… Τους σέβομαι, αλλά η πορεία των πολιτικών πραγμάτων πηγαίνει προς τα εμπρός και δεν μπορεί να πηγαίνει προς τα πίσω» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σκανδαλίδης παραδέχτηκε ότι «ο χώρος είναι κατακερματισμένος και έχει υποστεί τεράστια εκλογική συρρίκνωση», τονίζοντας πως «το κόμμα του θα πρέπει να δει τον εαυτό του ξανά με ανοιχτά μάτια και να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του για να προτείνει πολιτικές για την επόμενη φάση».

Μιλώντας για το «μπαϊράκι» του υπουργού Υποδομών και Μ��ταφορών Μ.Χρυσοχοϊδη, ο κ.Σκανδαλίδης είπε με νόημα πως «όλοι έχουμε προσωπικές φιλοδοξίες, όχι μόνο αυτός», ενώ σε ερώτηση για τις "διαρροές" της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προτείνει νέες πολιτικές προτάσεις και σε αυτό ο πρόεδρος του κινήματος Ε.Βενιζέλος «έχει μεγάλη ευθύνη για αυτό».

Τέλος, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου να κάνει δικό του κόμμα, ο κ.Σκανδαλίδης είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να κρίνω τις προθέσεις του. Δεν νομίζω ένας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που προέρχεται από την οικογένεια του ιδρυτή να πάει σε αυτή την πολιτική του “κάνω ένα μικρό κόμμα”».

«Δεν αξίζει αυτό ούτε στο όνομα του, ούτε στην ιστορία του» πρόσθεσε, ενώ όταν δέχτηκε ερώτηση για το ποιον βλέπει για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Σκανδαλίδης απέφυγε να αναφέρει ονόματα, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι «άκαιρο».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top