Ν.Μπακογιάννη:Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο στο οποίο θα μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η χώρα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση»

Λίγες ώρες μετά την πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπ.Λυκούδη και την δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν.Σηφουνάκη για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας και η γαλάζια βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο στο οποίο θα μετέχει και η άποψη της αξιωματική�� αντιπολίτευσης.

«Σε μερικά θέματα έπρεπε να βρούμε δίαυλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η βουλευτής της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα είναι η πολιτική επικοινωνία.

Στην ερώτηση για το αν συμφωνεί με την πρόταση Λυκούδη για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η κ.Μπακογιάννη ήταν κατηγορηματική. «Όχι κύριε Παπαδάκη κυβέρνηση έχουμε. Πρέπει μετά την κρίση να γίνουμε σοφότεροι, δεν μπορούμε εμείς οι πολιτικοί να λέμε ότι μας κατέβει. Πρέπει να πούμε στους Έλληνες την αλήθεια. Δεν είμαστε ένα νησί που ζούμε δίπλα στην σελήνη» είπε χαρακτηριστικά

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην τροπολογία που πρόκειται να ��αταθέσει, η οποία θα προβλέπει μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% και για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί ο υπουργός Οικονομικών Γ.Χαρδούβελης

Σύμφωνα με την κ.Μπακογιάννη, οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να μειωθούν και να έρθουν περίπου στο επίπεδο των εμπορικών.

Όπως είπε, οι Έλληνες είναι υπερφορολογημένοι και το αποτέλεσμα στα έσοδα δεν είναι το αναμενόμενο, υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι μέσα στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα είναι και η φορολογική μεταρρύθμιση.

Αναγνώρισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ψηφιστεί πολλοί φορολογικοί νόμοι, τόνισε ωστόσο ότι «τώρα πρέπει να γίνει ένα φορολογικό σύστημα που να τους πιάνει όλους».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top