Κυρ.Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας κάνει Βενεζουέλα χωρίς πετρέλαιο

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κυρ.Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας κάνει Βενεζουέλα χωρίς πετρέλαιο

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η διοικητική μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κράτους θα προχωρήσει. Είμαι αποφασισμένος να χαράξω τη γραμμή που θα μας χωρίζει από το παρελθόν και θα περίμενα σε αυτή την προσπάθεια να βρω αρωγούς. Θέλουμε αρωγούς τους δημοσίους υπαλλήλους και δεν θα συμβιβαστούμε αν δεν ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας όχι μέχρι τον Φεβρουάριο αλλά το 2016, όταν τότε θα λήξει η συνταγματική θητεία της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας την ανάγκη «ανασυγκρότησης ενός εθνικού σχεδίου όχι με τους εταίρους αλλά με τους πολίτες».

Ο υπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «ανεύθυνη και λαϊκίστικη πολιτική και πειραματικούς αριστερισμούς», με κίνδυνο όπως είπε «να γίνει η Ελλάδα, Αργεντινή και Βενεζουέλα, χωρίς όμως πετρέλαιο».

Ο κ.Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κρητική στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με την στάση της «στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών», υπογραμμίζοντας ότι «με ευκολία ακυρώνει τον διαγωνισμό, χωρίς να καταθέτει εναλλακτικό σχέδιο και πετάει το μπαλάκι στους δήμους».
«Αυτή είναι η πρώτη δοκιμασία σας στην άσκηση εξουσίας, ο προάγγελος της διακυβέρνησής σας. Αυτό είναι ένα δείγμα ανευθυνότητας που οδηγεί στην αποτυχία», σημείωσε.

Ο υπουργός κάλεσε για ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει από πού θα βρει τους πόρους για την διεύρυνση του κράτους, την οποία υπόσχεται, κατηγορώντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα για παρωχημένες και γερασμένες ιδέες.

Ο κ.Μητσοτάκης απέδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παλινωδίες και κυνήγι μαγισσών στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών και έκανε λόγο για «οχλαγωγία συνδικαλιστών», τονίζοντας ότι αυτό που διεκδικεί ο ίδιος είναι η επιστροφή στη νομιμότητα.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι στην Ελλάδα του 2014 να μιλάμε για οργανωμένο σύστημα διαχείρισης ανθρώπων και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς ένα σύστημα αξιολόγησης», τόνισε και προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα προκηρύσσονται οι θέσεις των γενικών διευθυντών των υπουργείων, με στόχο να επιλεγούν οι καλύτεροι και να δοθεί προοπτική στους νέους να τις διεκδικήσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top