Βολές Ντινόπουλου εναντίον Δούρου και ΣΥΡΙΖΑ για τα σκουπίδια

«Θέλετε κοινωνική αναταραχή»

Βολές Ντινόπουλου εναντίον Δούρου και ΣΥΡΙΖΑ για τα σκουπίδια

​Μπορεί σε παλαιότερη δήλωσή του ο Αργύρης Ντινόπουλος να είχε πει ότι στην αντιπαράθεση της Ρένας Δούρου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκείνος είναι με την Περιφερειάρχη Αττική, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στη ΝΔ, όμως την Πέμπτη στο βήμα της Βουλής, βρήκε τον παλιό του εαυτό και εξαπέλυσε πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των σκουπιδιών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επειδή δεν κατάφερε να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους, επιχειρεί να βγάλει τα σκουπίδια και τον κατηγόρησε ότι επιδιώκει την κοινωνική αναταραχή.

«Κανένας δήμος και καμία περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κράτος. Η Περιφέρεια Αττικής θέλει λέει να μην προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Με κίνδυνο όχι μόνο να χαθούν κοινοτικά κονδύλια αλλά να πάμε την επίλυση αυτού του προβλήματος σε καμιά δεκαριά χρόνια πίσω. Κατά καιρούς προσπαθούσατε, κύριοι της αντιπολίτευσης, να βγάλετε τον κόσμο στους δρόμους. Δεν το πετύχατε. Τώρα θέλετε να δημιουργήσετε μια κοινωνική αναταραχή βγάζοντας τα σκουπίδια στους δρόμους; Πνίγοντας τη χώρα στα σκουπίδια και με κίνδυνο να χάσουμε κοινοτικούς πόρους. Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παίξει με την υγεία των πολιτών. Και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παίξει με την υγεία των πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι μένουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής», είπε.

Όσον αφορά στο καυτό ζήτημα της αξιολόγησης, ο κ. Ντινόπουλος εί��ε:

«Οι δήμαρχοι οι οποίοι αρνούνται τον έλεγχο των συμβάσεων δεν πράττουν σωστά. Οι δήμαρχοι οι οποίοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο στους ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης δεν έπραξαν σωστά. Οι αποκεντρωμένες διοικήσεις έχουν ήδη ακυρώσει τις αντίστοιχες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Η πόρτα του υπουργού Εσωτερικών είναι ανοιχτή σε όλους τους αιρετούς υπό την προϋπόθεση πως θα συμφωνήσουν ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα».

Ο υπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε επίσης ότι το 2015 τ�� πρωτογενές πλεόνασμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να υπερβεί τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος, χάρη και στις εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις, θα φτάσει στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα 614 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τόνισε ότι το υπουργείο βρίσκεται κοντά στον στόχο για τη συμμετοχή 3.000 υπαλλήλων στην ενδοδημοτική κινητικότητα, μιας και μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει 2.827 υπάλληλοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top