ΒOMBA Λυκούδη: Πρότεινε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

«Καμία δύναμη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη τα κρίσιμα ζητήματα της Ελλάδας»

Σαν «βόμβα» έσκασε στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προτάσ��οντας ως επιχείρημα την επίλυση σημαντικών ζητημάτων.

Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ώστε να εξαντλήσει την τετραετία και να μην οδηγηθεί σε άσκοπες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα μέσα από μία νέα συμφωνία των βασικών δυνάμεων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για μία νέα κυβέρνηση ειδικού σκοπού, που θα εξαντλήσει τα εναπομείναντα θέματα ως το 2016», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λυκούδης αναφέροντας χαρακτηριστικά τη διαπραγμάτευση, τις μεταρρυθμίσεις, τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα.

«Καμία δύναμη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της αυτά τα κρίσιμα θέματα. Απαιτούν σημαντικά αυξημένες πλειοψηφίες. Από αυτή τη συμφωνία θα ωφεληθεί ο τόπος και θα αποφευχθούν άσκοπες εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς αποτέλεσμα και με άγνωστες επιπτώσεις», είπε, καλώντας τα κόμματα να δείξουν την ωριμότητά τους.
Όπως είπε ο κ.Λυκούδης, η κυβέρνηση «έχει χάσει τη συνοχή των ΚΟ που την στηρίζουν, και δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα», εκτιμώντας πως ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές θα περιπλέξουν πιθανώς περισσότερο το πρόβλημα.
«Οι πολιτικές δυνάμεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στο μέλλον είναι υπό διαμόρφωση. Οι παρούσες δεν έχουν πείσει ότι μπορούν να σηκώσουν από μόνες τους το βάρος», πρόσθεσε.
Παράλληλα, είπε πως θα ψηφίσει «όχι» στην ψηφ��φορία της Παρασκευής, καθώς δεν θέλει να προσμετρηθεί η ψήφος του στην κυβερνητική πλειοψηφία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top