Πως σχολίασε τα χθεσινά «όργανα» στο ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος

Αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για τον ΠτΔ

Πως σχολίασε τα χθεσινά «όργανα» στο ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος

​Για την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Χθες είχα μια συγκίνηση, ένα δικό μου τρακ, μέχρι να αρχίσει η συνεδρίαση. Είναι μια επιστροφή, αφορά όλη μου τη ζωή. Είχα τα δικά μου, που λένε. Όταν ξεκίνησε η εισήγηση του κ .Βενιζέλου, εγώ καλύφθηκα. Υπήρξε μια ομιλία συνολική από τον κ. Χρυσοχοΐδη, η οποία είχε πάρα πολλές κριτικές αιχμές. Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να τα βάψουμε μαύρα. Ήταν μια έντονη στιγμή και επειδή η πορεία της χώρας είναι πολύ μεγάλο θέμα, δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνεται αντίβαρο»,σχολίασε αρχικά ο κ. Λοβέρδος σχετικά με την ένταση που επικράτησε στην σύγκλιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «όταν έχεις να διαχειριστείς κρίση, έχεις και διαφωνίες. Όλη η υπόλοιπη συνεδρίαση δεν κύλισε έτσι».

Ο κ.Λοβέρδος, μιλώντας για την προεδρική εκλογή, εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται, ενώ σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για την διακοπή χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος από το ΔΝΤ, ο υπουργός μίλησε για «βελούδινο χωρισμό».

«Δεν είναι τόσα πολλά τα χρήματα που χρειάζονται για να φύγει το ΔΝΤ. Εμείς δεν κάνουμε τον έξυπνο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε ότι θα φέρει έναν βελούδινο χωρισμό των δρόμων με το ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η επαναφορά σε ρυθμούς ανάπτυξης θα είναι Ισπανικού τύπου του 1980. Θα είναι ανάπτυξη με 20% ανερ��ία. Δεν υπάρχει ανάπτυξη ιδανική. Δεν θα υπάρχει κανένα περιβάλλον ειδυλλιακό».

Ο κ.Λοβέρδος αποκάλυψε πως υπάρχουν βουλευτές και στελέχη από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη που μιλούν με την Χαριλάου Τρικούπη. «Υπάρχουν βουλευτές αλλά και πολιτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είναι σε μία συζήτηση μαζί μας. Υπάρχουν διευρυνόμενες πολιτικές δυνάμεις. Είμαστε λίγοι, πολλοί δεν είμαστε» είπε ο κ.Λοβέρδος, τονίζοντας πως στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συμφωνηθεί «ένα πρότυπο προγραμματικών θέσεων και ιδρυτικού συνεδρίου μιας παράταξης το οποίο όμως δεν θα θέσει θέματα ρήξης της κυβέρνησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top