Μ. Βορίδης: «Δεν τίθεται θέμα διαδοχής στη ΝΔ»

«Ο κ. Δραγασάκης να πει ονόματα και να σταματήσει να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα»

​Τυχαίο γεγονός χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, το γεγονός ότι επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό για να είναι ο εισηγητής της ΝΔ κατά την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τι κι αν η επιλογή αυτή προκάλεσε αναστάτωση εντός και εκτός ΝΔ, με αρκετούς να λένε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε το δαχτυλίδι στον Μάκη Βορίδη σε περίπτωση που τεθεί θέμα ηγεσία στο κόμμα μετά από τις εκλογές; Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ούτε θέμα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, ούτε θέμα αναπλήρωσης του πρωθυπουργού.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υφίσταται θέμα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Ανοίγουν κουβέντες που δεν πατάνε πουθενά. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που είναι πρωθυπουργός. Ποια διαδοχή; Η κυβέρνηση θα λάβει την Παρασκευή ψήφο εμπιστοσύνης και θα προχωρήσει την δουλειά της την κυβερνητική. Πράγματι υπάρχει ένα ορόσημο που είναι η προεδρική εκλογή, στην οποία όμως η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση έχει να προτείνει πρόσωπο για πρόεδρο και θα δούμε τι θα αποφασίσει η Βουλή τότε. Εν συνεχεία, υποτεθίστο ότι δεν συγκεντρωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία, θα πάμε σε εκλογές και στις εκλογές αυτές η Νέα Δημοκρατία θα πάει για να κερδίσει», είπε ο κ. Βορίδης.

Όσον αφορά στα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν ότι η επιλογή Βορίδη για να ανοίξει η συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης συμβολίζει την στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς τα δεξιά, ο υπουργός Υγείας είπε:

«Μερικές φορές είναι τόσο απλά τα πράγματα. Λείπει ο πρωθυπουργός γιατί είναι στη Σύνοδο Κορυφής. Πρέπει λοιπόν το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης να το υποστηρίξει ένας υπουργός. Οι υπουργοί είναι καμιά 20αριά. Έπρεπε να είναι υπουργός της ΝΔ γιατί είναι ο βασικός κορμός της κυβέρνησης. Οι υπουργοί της ΝΔ είναι καμιά 15αριά. Έπρεπε να είναι υπουργός της ΝΔ – βουλευ��ής. Άρα μα�� μένουν από τους 15 καμιά 12αριά. Ε… από τους καμιά 12αριά επελέγη ένας».

Σε ερώτηση γιατί δεν άλλαξε την ημερομηνία για την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός αφού ήξερε ότι θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής στο Μιλάνο, ο κ. Βορίδης, τόνισε ότι έπρεπε η διαδικασία να ξεκινήσει με την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου, ώστε να σταματήσει διαπαντός η εκλογολογία και ότι δεν μπορούσε να αναβληθεί, γιατί τότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα υποστήριζε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τις ψήφους για να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, φοβάται και καθυστερεί για να κερδίσει χρόνο.

Τέλος, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του Γ. Δραγασάκη,«ότι σήμερα αρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του πρωθυπουργού για να αλλάξει ένας νόμος», ο κ. Βορίδης τον κάλεσε «να σταματήσει να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα και να πει ονόματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top