Επιμένουν οι Τούρκοι για Κύπρο και ΑΟΖ: Διάβημα της Άγκυρας στην Αθήνα

Φιρί φιρί το πάνε παρά τις συστάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Επιμένουν οι Τούρκοι για Κύπρο και ΑΟΖ: Διάβημα της Άγκυρας στην Αθήνα

​Η απάντηση της Τουρκίας στο διάβημα της Αθήνας προς την Άγκυρα μετά και την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις δραστηριότητες εντός τη�� Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (AOZ) της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν άργησε να έρθει.

Σήμερα η τουρκική πολιτική ηγεσία, λαμβάνοντας υπόψη την αποχώρηση του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, από τις συνομιλίες με τον Ντερβίς Έρογλου, και τις διαμαρτυρίες της Λευκωσίας για τις παρενοχλήσεις από τουρκικά πλοία εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ, όπου διεξάγονται έρευνες για υδρογονάνθρακες, έκανε το δικό της διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση μέσω του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Λουκάκη, ο οποίος και έλαβε σχετική κλήση από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών

Υπενθυμίζουμε ότι, την Τρίτη, κατόπιν οδηγιών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης κ. Αναστάσιος Μητσιάλης, κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, κ. Kerim Uras, στο υπουργείο Εξωτερικών, και προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας για την έκδοση της παράνομης τουρκικής οδηγίας NAVTEX για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της στην περιοχή.

Και όλα αυτά... την ώρα που οι ΗΠΑ μέσω της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι κάνουν συστάσεις στην Τουρκία για να μην υπάρξουν εντάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top