Ντόρα Μπακογιάννη:Χρειάζεται ανοιχτή γραμμή Σαμαρά-Τσίπρα

Γιατί "τα χώνει" στους συμβούλους του πρωθυπουργού

Ντόρα Μπακογιάννη:Χρειάζεται ανοιχτή γραμμή Σαμαρά-Τσίπρα

​Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση να εξαπολύει σφοδρά πυρά για την αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά από τον υπουργό υγείας Μάκη Βορίδη, η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά ανοιχτή γραμμή διαλόγου μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σύμφωνα με την γαλάζια βουλευτή, ο κ. Σαμαράς πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει το δίαυλο επικοινωνίας, και αν δεν ανταποκριθεί ο κ. Τσίπρας «κακό του κεφαλιού του��.

Η κ.Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επικαλέστηκε μάλιστα τις δύσκολες σχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «τότε πάντα υπήρχε ανοικτή γραμμή».

Η βουλευτής της ΝΔ παραδέχτηκε μάλιστα πως ήταν λάθος των συμβούλων του πρωθυπουργού να μην προγραμματίσουν την ψήφο εμπιστοσύνης το Σαββατοκύριακο, ώστε ο κ. Σαμαράς να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Απέρριψε παράλληλα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας πως «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να μείνει», καθώς διαφορετικά «η Ελλάδα θα πάει δύο χρόνια πίσω». Όπως είπε η βουλευτής η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες για να μειώσει το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με άξονες τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, τη βελτίωση της «συνοχής» της παράταξης, και τέλος πολιτικά ανοίγματα στον «ορφανό» χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς, αλλά σε πολιτική και όχι προσωπική βάση.

«Η ΝΔ μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως, μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε, η κυβέρνηση πρέπει τώρα να δώσει έμφαση σε πολιτικές που θα «αυξήσουν την πίτα» για τους πολίτες.

Η κ.Μπακογιάννη όμως επανέλαβε τις αντιρρήσεις για τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «λάθος» ακόμα και μετά τις διορθώσεις που έγιναν. Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30%, συμπληρώνοντας πως αυτό είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να απαιτείται η έγκριση της τρόικα.

Τέλος, σχολιάζοντας το «εμπάργκο» του ΣΥΡΙΖΑ στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την δήλωση του πως «θα πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση», η κ.Μπακογιάννη είπε πως «δεν ήταν η ευτυχέστερη δήλωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top