ΚΚΕ: «Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας προς την Κύπρο συνιστούν πρόκληση»

Ανακοίνωση του Περισσού για την τουρκική παρουσία στην κυπριακή ΑΟΖ

​Για πρόκληση εναντίον του κυπριακού λαού κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφορικά με την τουρκική παρουσία στην περιοχή της γεώτρησης του κοιτάσματος Ονασαγόρα στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Οι κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην Κύπρο και ιδιαίτερα η έναρξη σεισμικών ερευνών για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και η έκδοση οδηγίας προς ναυτιλομένους ότι η Τουρκία "δεσμεύει" σχετικές περιοχές μέχρι τα τ��λη Δεκέμβρη, αποτελούν πρόκληση κατά του κυπριακού λαού, κινούνται στη λογική της διαιώνισης των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και κατοχής σε μεγάλο μέρος του νησιού.

Η θέση που αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ και την Ε.Ε ως εγγυητές για τα «κυριαρχικά δικαιώματα» της Κύπρου και την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, δεν έχει υπόσταση και διαψεύδεται συνεχώς στην πράξη.

Το κυπριακό πρόβλημα είναι διεθνές πρόβλημα, εισβολής και κατοχής. Έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την τουρκική προκλητικότητα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον κυπριακό λαό, να απαιτήσουν λύση για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μια και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες», αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τουρκική κορβέτα Μπάφρα, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματές του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ότι δεν θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top