Κεφαλογιάννη: Το στοίχημά μας είναι να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο

Ρεκόρ αφίξεων το 2014 και προβλέψεις για ακόμη καλύτερες επιδόσεις το 2015

Μετά από μια εξαιρετική τουριστική χρονιά, στόχος της χώρας μας είναι ο τουριστικός στρατηγικός σχεδιασμός για το 2015.

Όπως ανέφερε σε συνάντηση που είχε σήμερα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κύριο μέλημα είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

«Ένα από τα στοιχήματά μας είναι και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αντιλαμβάνεται κανείς οτι για να μπορέσουμε να έχουμε τουρισμό στη χώρα μας 12 μήνες το χρόνο, χρειάζεται να υπάρχει συνεννόηση και με τις περιφέρειες και με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε η κα Κεφαλογιάννη.

Ρεκόρ για φέτος, προβλέψεις για ακόμη καλύτερες επιδόσεις το 2015

Φέτος είχαμε ρεκόρ τουριστικών αφίξεων αφού εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα επισκεφτούν τη χώρα μας 21,5 εκατ. επισκέπτες, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Η υπουργός Τουρισμού βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το σύνδεσμο τουριστικών επιχειρήσεων και με το ξενοδοχειακό επιμελητήριο, έτσι ώστε το 2015 να είναι μια εξίσου πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό.

Τα ξένα τουριστικά πρακτορεία, πάντως, ήδη κλείνουν πακέτα διακοπών στη χώρα μας για την επόμενη χρονιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top