A.Σαμαράς: Με την καθέλκυση του «Πιπίνος» στέλνουμε μήνυμα ισχύος

Όλα όσα έγιναν στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΦΩΤΟ)

A.Σαμαράς: Με την καθέλκυση του «Πιπίνος» στέλνουμε μήνυμα ισχύος

​Πραγματοποιήθηκε σήμερα με κάθε επισημότητα η καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παρουσία του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πρόκειται για το δεύτερο από τα συνολικά τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 τα οποία παραγγέλθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο εδώ και σχεδόν μία 15ετία και για τα οποία ο ελληνικός λαός έχει δώσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά σοβαρά λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων καθυστέρησαν δραματικά την παραλαβή τους.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού απέκτησαν αντίκρισμα, τονίζοντας την συμβολή του Ευ. Βενιζέλου στην απόκτηση του υποβρυχίου από το ελληνικό Δημόσιο.

«Για να φθάσουμε όμως εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του Πιπίνος δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις. Προηγήθηκε το υπερσύγχρονο υποβρύχιο Παπανικολής, στο πρότυπο του οποίου και στην τεχνογνωσία του οποίου κατασκευάστηκαν και τα επόμενα. Και οφείλω να θυμίσω εδώ ότι όλα αυτά τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας και με ένα δικό του νόμο που τότε εισηγήθηκε ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Τα χρήματα που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός απέκτησαν έτσι αντίκρισμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Στέλνουμε μήνυμα ισχύος» τόνισε ο κ.Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να πάει τη χώρα μπροστά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι η καθέλκυση είναι ένα εργαλείο για την έξοδο από την κρίση καθώς δεν νοείται χώρα δίχως ισχυρή ναυπηγοεπισκευαστική ικανότητα

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που πριν από 1,5 χρόνο δέχθηκε την πρότασή του για την απεμπλοκή της κατασκευής των υποβρυχίων, έδωσε τα εύσημα στον Α/ΓΕΝ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση του σχεδιασμού εντός χρονοδιαγραμμάτων, κάνοντας παράλληλα λόγο για λύση ενός γόρδιου δεσμού προς το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου.

Δείτε επάνω ΦΩΤΟ από την eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top