Εκλογές στα μέσα Μαρτίου «βλέπει» ο Χρυσόγονος

Τι είπε για το χρέος και τις δηλώσεις Ντράγκι

Εκλογές στα μέσα Μαρτίου «βλέπει» ο Χρυσόγονος

​Εκλογές στα μέσα Μαρτίου του 2015 βλέπει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση, ο κ.Χρυσόγονος είπε χαρακτηριστικά «Ο κ. Σαμαράς με την κίνησή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ήθελε να δηλώσει ότι δεν έχει κανένα σκοπό για πρόωρες εκλογές μέχρι το τέλος του έτους. Μάλλον η κυβέρνηση θα το τραβήξει έως τις 10-11 Φεβρουαρίου προκειμένου να ξεκινήσει την ψηφοφορία για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άρα η πιθανότερη ημερομηνία είναι γύρω στις 15 με 20 Μαρτίου».

Ο κ.Χρυσόγονος τόνισε την σημασία που θα έχει μια ενδεχόμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, διευκρινίζοντας πως είναι διαφορετικό να διαπραγματεύεται «μια κυβέρνηση που συγκροτείται από τις δυνάμεις που την οδήγησαν εδώ και άλλο μια κυβέρνηση που στηρίζεται από άλλες πολιτικές δυνάμεις που δεν είναι ένοχες».

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο ευρωβουλευτής υποστήριξε πως μια επιμήκυνση δεν αρκεί.

«Μία επιμήκυνση δεν αρκεί. Αν πρόκειται για μια επιμήκυνση στα 50 χρόνια με μηδέν επιτόκιο, αυτό ισοδυναμεί με γενναίο κούρεμα. Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από κάποιες επί μέρους διεκδικήσεις. Η ουσία είναι ότι εξαρχής τη χρεοκοπία μας, τη χειριστήκαμε με τον τρόπο που μας επέδειξαν για τα δικά τους συμφέροντα οι άλλες κυβερνήσεις», τόνισε .

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ.Ντράγκι πως «θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, όσο είναι σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», ο κ.Χρυσόγονος έκανε λόγο για «ευρωπαϊκές ελίτ που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα μας υπό καθεστώς ομηρίας όσο περισσότερο χρονικό διάστημα γίνεται».

«Οι ευρωπαϊκές ελίτ που εκφράζονται μέσω και του κ. Ντράγκι θέλουν να κρατήσουν τη χώρα μας υπό καθεστώς ομηρίας όσο περισσότερο χρονικό διάστημα γίνεται. Εμείς κάποια στιγμή πρέπει ��α αντιδράσουμε. Το «καρότο» είναι απειροελάχιστο. Το «μαστίγιο» είναι να αρνηθούν οι αγορές να δανείσουν την Ελλάδα. Αυτό είναι μια πραγματική απειλή και ασφαλώς θα δυσχέραινε τη θέση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης. Από την άλλη δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο, πρέπει να αντιδράσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top