Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για τον «Πιπίνο» ο Σαμαράς

Καθελκύεται αύριο το δεύτερο -μετά τον «Παπανικολή»- υποβρύχιο

Η καθέλκυση του υποβρυχίου «ΠΙ��ΙΝΟΣ» θα γίνει αύριο Δευτέρα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Είναι το δεύτερο υποβρύχιο «τύπου 214», μετά το… περιβόητο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» και το πρώτο που κατασκευάζεται στην Ελλάδα, αφού το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» φτιάχτηκε στη Γερμανία.

Θα ακολουθήσει σε καθέλκυση ο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» που θα πέσει στο νερό για δοκιμές το Νοέμβριο και στη συνέχεια έπεται ο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί κατασκευαστικά.

Υπάρχει ακόμα και το παλαιότερο υποβρύχιο «τύπου 209» που εκσυγχρονίζεται σε «214», το «ΩΚΕΑΝΟΣ», που αναμένεται αυτές τις μέρες να πέσει στο νερό για δοκιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αυτά τα 5 υποβρύχια η χώρα μας έχει δώσει από το έτος 2000 -που έγινε η αρχική συμφωνία- 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι το επιχειρησιακό κόστος για το Πολεμικό Ναυτικό από την έλλειψη, τόσα χρόνια, των υποβρυχίων, ανέρχεται σε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ελλάδα έχει κάνει αγωγή σε Γερμανούς και Άραβες και διεκδικεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο γύρω στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top