Παρουσίες, απουσίες και… παραπολιτικά στα 40 χρόνια ΝΔ

Δείτε φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Παρουσίες, απουσίες και… παραπολιτικά στα 40 χρόνια ΝΔ
Ηχηρές παρουσίες, πολλά χαμόγελα και αρκετά παραπολιτικά είχε η εκδήλωση της ΝΔ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
2160994.jpg
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έγινε αποδέκτης θερμότατης υποδοχής. Τα φλας από την ώρα που εμφανίστηκε έδιναν και έπαιρναν, ενώ εκεί που -πραγματικά- πήραν φωτιά ήταν η στιγμή που πλησίασε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να τον χαιρετήσει. Ο πρώην πρωθυπουργός ρώτησε τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ για την υγεία του και του ευχήθηκε «σιδερένιος».
Μητσοτάκης-Καραμανλής.jpg
• Ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε όλους τους πρώην προέδρους της ΝΔ και αναφέρθηκε ονομαστικά στους παρόντες Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή, με πολλούς να κάνουν λόγο για «ιστορική αναφορά και ευχαριστώ» στον επίτιμο. «Η παράταξη έχει δύναμη χρέους προς την πατρίδα» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ η φράση του πως κατάφερε να ξεπεράσει κάθε δύσκολη στιγμή θεωρήθηκε ότι πιθανόν να αφορούσε και την «τρικυμία» του 1993. Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός πήγε και χαιρέτησε τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ.
2161092.jpg
• Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το παρόν, το παρελθόν αλλά και το μέλλον της ΝΔ, το οποίο εκφράστηκε και μέσω της ΟΝΝΕΔ για την οποία μίλησε με θερμά λόγια ο Αντώνης Σαμαράς. Ενδεικτικά, το παρών έδωσαν: Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Πέτρος Μολυβιάτης, υπουργοί και βουλευτές της παράταξης,
2161026.jpg
2161002.jpg
2161035.jpg
• Η εκδήλωση ξεκίνησε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του νέου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η ΝΔ μέσα σε αυτά τα 40 χρόνια πέτυχε «την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την ένταξη στην ΕΟΚ, ενώ τώρα καταβάλλει προσπάθειες να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος».
2161109.jpg
• Ο πρωθυπουργός δεν ξέχασε τον αγαπημένο του Οδυσσέα Ελύτη και δανείστηκε στίχους του για να αναφερθεί στον αρχαιολογικό και πολιτισμικό πλούτο της Ελλάδας: «Δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις τους αιώνες με το μέρος σου». Ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στην Αμφίπολη, τονίζοντας πως «η παγκόσμια ιστορία είναι κάτω από τα πόδια μας και είναι ζωντανή».
samaras93569.jpg
Το… βραβείο του πιο φωτογραφημένου κερδίζει με διαφορά ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος «συνελήφθη» σε πολλά ευδιάθετα στιγμιότυπα. Ξεχώρισαν το «πηγαδάκι» με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια αλλά και η εγκάρδια χειραψία με τον πρώην εκπρόσωπο της κυβέρνησής του, Θεόδωρο Ρουσόπουλο.
2161086.jpg
2161076.jpg
• Η εκδήλωση ξεκίνησε (άτυπα) με… στυλ και ομορφιά! Η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία, προσκάλεσε στο σπίτι της για τσάι τις συζύγους των βουλευτών και των ευρωβουλευτών της παράταξης. Το παρών έδωσε και η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή, Νατάσσα.
georgiasamara_554_355.jpg
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top