Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πλέον την τρόικα

«Τα πηγαίνουμε καλύτερα και από τη Σιγκαπούρη στο πρωτογενές πλεόνασμα»!

«Δεν χρειαζόμαστε πλέον την τρόικα» ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει ότι «έχουμε την ευκαιρία για να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε την έξοδό μας από την κρίση και το μνημόνιο», ενώ κάνει λόγο για εντυπωσιακό πλεόνασμα που θα είναι καλύτερο και από αυτό της Σιγκαπούρης.

«Στόχος μας είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε συζήτηση για ένα νέο πρόγραμμα, γιατί σε οικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε χωρίς αυτό» υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος, διευκρινίζοντας ότι ο πρώτος παράγοντας για μια πραγματική αλλαγή είναι η πολιτική σταθερότητα.
venizelos-el-pais2.jpg
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα χαμηλά ποσοστά του κόμματός του σημειώνοντας ότι η παράδοση του ΠΑΣΟΚ ήταν οι κοινωνικές παροχές, οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να γίνουν όταν είμαστε «σε μια κατάσταση πραγματικού οικονομικού πολέμου για να προστατεύσουμε τη χώρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πλέον πολύ δύσκολο για την κοινωνική μας βάση να αποδεχθεί μια αντίστροφη πορεία».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «παράδοξο φαινόμενο, που ενσωματώνει την αντίδραση μέρους της εκλογικής μας βάσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top