Τσίπρας: Στόχος μας η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους

«Μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε τη δύσκολη διαπραγμάτευση»

«Η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη αλλά μόνο εμείς μπορούμε να την κάνουμε» αναφέρει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θέτει ως στόχο «τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του εναπομείναντος με ρήτρα ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα «έχει σήμερα όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί από πειραματόζωο της κρίσης σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη», ωστόσο «η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, αντί να απαιτεί χαλάρωση της θηλιάς στον λαιμό της, ζητάει να παραμείνει σφιχτή».

Ο ίδιος, τονίζει ότι η Ευρώπη ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται σε πολιτική διαπραγμάτευση χωρίς την ύπαρξη μνημονίων: «Το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα άσκησης πολιτικής και δεν προϋποθέτει εφαρμογή μνημονίων. Είναι το πλαίσιο στο οποίο υπάρχει δυνατότητα πολιτικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε ισότιμους εταίρους και όχι ανάμεσα σε δανειστές που απαιτούν και δανειζόμενους που υλοποιούν».

Πραγματοποιώντας, τέλος, επίθεση στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η στρατηγική του «απομονώνει τη χώρα από τους φυσικούς συμμάχους της στην Ευρώπη που, έστω και δειλά, διεκδικούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη χαλάρωση της λιτότητας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top