Τα ἐξ ἁμάξης άκουσε ο Κουβέλης από τον Κυρίτση

"Να φύγεις, να ξαναστήσουμε από την αρχή την ΔΗΜΑΡ"

Τα ἐξ ἁμάξης άκουσε ο Κουβέλης από τον Κυρίτση

​Εκτός από τον Γιάννη Πανούση, σκληρή κριτική στον Φώτη Κουβέλη άσκησε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Κυρίτσης.

Με παρέμβαση του στο 3ο συνέδριο του κόμματος, ο κ.Κυρίτσης ζήτησε να αποχωρήσει όλη η ηγεσία του κόμματος και εξέφρασε την απογοήτευσή του που ο κ. Κουβέλης δεν οδήγησε σε ομαλή διαδοχή το κόμμα.

Όπως είπε ο κ.Κυρίτσης, οι υπαίτιοι της ήττας φέρονται λες και δεν έχουν καταλάβει τίποτα, κατηγορώντας τους πως δεν έχουν κάνει καμία αυτοκριτική.

«Το κόμμα δεν ήταν εντελώς κατώτερο, ήταν εντελώς ανίκανο», πρόσθεσε ο κ.Κυρίτσης και υπενθύμισε πως ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές σε συνάντηση στη Βουλή, όταν ο ίδιος είπε το κόμμα είναι εκτός κάδρου, τότε η ηγεσία έβαλε τα γέλια. «Και μετά μας ήρθε το 1,2%», είπε με νόημα.

Αναφερόμενος στην περίοδο της συγκυβέρνησης ο κ.Κυρίτσης είπε πως η ΔΗΜΑΡ διόρισε με το «κατάπτυστο 4-2-1» δικούς της ανθρώπους στο δημόσιο, προσθέτοντας με νόημα πως «μας ενδιέφεραν θεσούλες, δείξαμε παραγοντισμό και μεγαλοϊδεατισμό».

Ο κ.Κυρίτσης κατηγόρησε την ηγεσία πως απομονώθηκε από τη βάση του κόμματος, από τους βουλευτές και τους πολίτες. Είπε ότι τα στελέχη αποβλέπουν στο προσωπικό τους μέλλον και πως οι βουλευτές μπροστά σε όλα αυτά χτυπούσαν ευγενικά την πόρτα, ενώ έπρεπε να την έχουν σπάσει.

Σε σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι είχε ζητήσει από τον κ. Κουβέλη να ξεκαθαρίσει τη θέση του, απορρίπτοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ή επιστρέφοντας στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση ο κ. Κουβέλης τότε του απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος στρατηγική.

Ο κ. Κυρίτσης αφού ζήτησε να φύγει όλη η ηγεσία, να ξαναστηθεί το κόμμα από την αρχή, με νέους ανθρώπους και νέα στελέχη, κατηγόρησε τον κ.Κουβέλη ότι έχει ιστορική ευ��ύνη για την ανανεωτική αριστερά και πρόσθεσε: «σε αυτό το συνέδριο, η απόφαση που θα πάρουμε είτε θα δώσει τη χαριστική βολή είτε θα δώσει ελπίδα για το μέλλον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top