Πρόσκληση-δικαίωση για Θ.Ρουσόπουλο στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΝΔ

Θα παραστεί αύριο στην ομιλία Σαμαρά

Πρόσκληση-δικαίωση για Θ.Ρουσόπουλο στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΝΔ

Το σχέδιο του για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα θα παρουσιάσει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ δίνοντας έτσι και το εναρκτήριο λάκτισμα για την επανασυσπείρωση της παραταξης.

Το παρών αναμένεται να δώσουν ιστορικά στελέχη του κόμματος, αλλά και ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Όπως επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ η επιστροφή του σηματοδοτεί την τελική ηθική και πολιτική του δικαίωση.

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, προσκλήθηκε από τον γραμματέα της ΝΔ, Α.Παπαμιμίκο και απάντησε θετικά.

Η επιστροφή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στη ΝΔ γίνεται μετά από επιθυμία και των δυο πλευρών, καθώς υπήρχαν στενές επαφές με συνεργάτες του πρωθυπουργού εδώ και ένα χρόνο.

Υπήρξε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση το 2008, στη ΝΔ θεωρούν ότι αδικήθηκε και ότι αυτή η αδικία πρέπει να αποκατασταθεί.

Άλλωστε στην ολομέλεια της Βουλής το 2010 τα κόμματα της αντιπολίτευσης και 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν με την ψήφο τους ότι δεν μπορούσε να σταθεί καμία κατηγορία εις βάρος του. Και όταν εκείνος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, δικαιώθηκε επιτυγχάνοντας την καταδίκη όσων τον δυσφημούσαν.

Γαλάζια στελέχη από όλες τις «τάσεις» της ΝΔ, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμούν πως η επιστροφή του θα ενισχύσει την προσπάθεια επανασυσπείρωσης της παράταξης.

«Η πορεία της υπόθεσης που απασχόλησε αδίκως τον κ.Ρουσόπουλο, έφθασε σε ένα απόλυτα αίσιο, τέλος δικαίωσης» δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος.

Η αυριανή εκδήλωση της ΝΔ, με την συμμετοχή ιστορικών στελεχών, θεωρείται σκαλοπάτι για να αυξηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία στην διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Μας ενδιαφέρει κάθε ψήφος κάθε βουλευτή που θέλει να στηρίξει τη χώρα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σ. Βούλτεψη.

Στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα αυξηθεί από τους 154 που αριθμεί σήμερα.

«Οι 156 είναι "μαντρωμένοι".Είναι μπετόν αρμέ. Το θέμα είναι το συν. Και το συν θα βρεθεί σιγά-σιγά και θα το καταλάβετε» δήλωσε ο Γ. Γιακουμάτος στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Τα ερωτηματικά για ανεξάρτητους βουλευτές όπως οι κκ Κασαπίδης, Πολύδωρας, Αηδόνης, παραμένουν, ενώ ανοιχτό ενδεχόμενο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αφήνει ο Νικήτας Κακλαμάνης. «Δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση, γιατί θέλω να δω το σχέδιο προϋπολογισμού, θέλω να ακούσω τον πρωθυπουργό στην έναρξη της συζήτησης και μετά θα πάρω την απόφασή μου» δήλωσε ο τελευταίος στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Υπάρχουν όμως και ανεξάρτητοι βουλευτές που σκέφτονται να μην στηρίξουν τώρα την κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείουν να ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

«Δεν θα μπω σε ονοματολογία, θα περιμένω να δω ποιος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και τα συζητάμε» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Κουράκος.

«Την εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση δεν μπορεί να την δώσουν εκβιαζόμενοι βουλευτές. Αλλά μόνο ο λαός» υποστήριξε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στρατούλης.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top