Βορίδης: Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν κλείνει την πόρτα στις πρόωρες εκλογές

Δήλωσε αισιόδοξος για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Βορίδης: Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν κλείνει την πόρτα στις πρόωρες εκλογές
Ανοικτό εκτίμησε ότι θα παραμείνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ακόμη και μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, ο Μάκης Βορίδης.

«Αν κάποιος θέλει να συζητήσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κυβέρνηση με την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, του δίνει τη δυνατότητα να το κάνει τώρα. Κλείνουμε τη συζήτηση των πρόωρων εκλογών, στο βαθμό που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, η κυβέρνηση και με μια πράξη σαφώς πολιτική και ισχυρή, η κυβέρνηση λέει ότι θα ακολουθήσει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, σε ό,τι αφορά τις προθεσμίες και τους χρόνους για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας» δήλωσε στον Βήμα FM, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «επειδή σήμερα δεν έχουν εκφραστεί 180 βουλευτές που να πουν ότι ψηφίζουν έναν συγκεκριμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αντιστοίχως δεν έχουν εκφραστεί 120 βουλευτές που να πουν δεν ψηφίζουμε κανέναν πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημαίνει ότι το θέμα των εκλογών παραμένει ανοικτό».

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση με την τρόικα λέγοντας ότι «η συζήτηση πήγε εξαιρετικά καλά» και πως «στην πραγματικότητα δεν έχουμε δυσκολίες ή διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στο υπουργείο Υγείας». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top