Βρούτσης:Καμία νέα μείωση σε συντάξεις - Φέρνει εξεταστική για ασφαλιστικό ο ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουν και τα παραμύθια όρια» απαντά ο υπουργός

Βρούτσης:Καμία νέα μείωση σε συντάξεις - Φέρνει εξεταστική για ασφαλιστικό ο ΣΥΡΙΖΑ
«Απόλυτα εγγυημένες» είναι οι συντάξεις των Ελλήνων όπως διαβεβαίωσε ο Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

Ο Δημήτρης Στρατούλης αναφερόμενος στην επίκαιρη ερώτηση του κόμματός του, έκανε λόγο για πολύ έντονες πιέσεις που ασκούνται από τρόικα, ΔΝΤ και ΟΟΣΑ για «νέες δραστικές μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, εφάπαξ και προνοιακών βοηθημάτων».

«Θα μιλήσω καθαρά. Οι συντάξεις των ελλήνων είναι απόλυτα εγγυημένες, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε: «Όσον αφορά το ερώτημα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα κάνει η κυβέρνηση για ασφαλιστικό σύστημα. Εμείς λέμε ότι το νοικοκυρέψαμε, το εξορθολογήσαμε, το σταθεροποιήσαμε και το μετατρέψαμε σε βιώσιμο. Είχα κάνει πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουμε για το ασφαλιστικό αλλά υπεκφεύγετε. Δεν απαντάτε τι θα κάνετε εσείς».

Ο ίδιος, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την «παροχολογία» σε μισθούς και συντάξεις: «Αν συμπεράνω από αυτά που λέτε και από τα αιτήματα που φέρνετε στο γραφείο μου για συντάξεις, κοστολογώ την πρόταση σας στα 13 δισ. ευρώ. Και τα παραμύθια έχουν όρια».

Συνεχίζον��ας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αόριστες προτάσεις που παραπέμπουν στην εποχή των Μαυρογυαλούρων, ενώ σημείωσε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ οι συνταξιούχοι θα έβλεπαν τον χειρότερο εφιάλτη τους να γίνεται πραγματικότητα και να πηγαίνουν στα γκισέ της τράπεζας αλλά να μη βρίσκουν τη σύνταξή τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσουμε εξεταστική για το ασφαλιστικό

Ο Αλέξης Μητρόπουλος σήκωσε το γάντι που πέταξε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας και αφού σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για διάλογο για το ασφαλιστικό, τόνισε: «Με τα στοιχεία που θα καταθέσουμε θα αποδείξουμε ότι δεν κάνατε νοικοκύρεμα αλλά οδηγήσατε σε κραχ στα ταμεία».

Παράλληλα, προειδοποίησε πως όποιος βουλευτής ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «θα έχει συμμετάσχει εκ προμελέτης στην καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος».

Εν συνεχεία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, κάνοντας λόγο για «εγκλήματα» στο ασφαλιστικό και καλώντας την κυβέρνηση να φέρει πίσω τα εκατομμύρια που κουρεύτηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σαχινίδης: Μην ξανοίγεστε σε βαθιά νερά

«Μην ξανοίγεστε σε βαθιά νερά» προειδοποίησε από την πλευρά του τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο ίδιος, πρόσθεσε με νόημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως «αν κληθείτε να κυβερνήσετε, θα έρθετε για πρώτη φορά στην ιστορία σας αντιμέτωποι με την οδυνηρή πραγματικότητα». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top