Μητρόπουλος: Έτσι θα κάνουμε Σεισάχθεια στα χρέη οικογενειών

«Ολοσχερής διαγραφή για όσους πέρασαν το όριο της φτώχειας για 5η χρονιά»

Μητρόπουλος: Έτσι θα κάνουμε Σεισάχθεια στα χρέη οικογενειών
Για το πως θα εφαρμοστεί η «Σεισάχθεια» του ΣΥΡΙΖΑ στα χρέη των νοικοκυριών μίλησε ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Mega, ο οποίος σημείωσε πως θα υπά��ξει ολική διαγραφή του ποσού για κάποιες οικογένειες.

«Θα συσταθούν σε 13 Περιφέρειες της πατρίδας μας, επιτροπές εκκαθάρισης των οφειλών όλων των οφειλετών προς τις εφορίες και όλων των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέσα από τη διαδικασία εκκαθάρισης και μελέτης, θα γίνει και διαγραφή κάποιων χρεών» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Σε αυτούς που είναι άποροι μπορεί να γίνει και ολοσχερής διαγραφή του ποσού ενώ σε άλλους, θα συνδυαστεί η διαγραφή μεγάλου τμήματος των οφειλών προς τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, με δόσεις».

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ολοσχερής διαγραφή του ποσού του δανείου θα γίνει σε όσους πέρασαν για 5η χρονιά το όριο της φτώχειας: «Μάλιστα για τις τράπεζες είχαμε υποβάλει και πρόγραμμα Σεισάχθειας πριν ενάμιση χρόνο όπου είχαμε τμήμα ολοσχερούς διαγραφής του δανείου για όσους είχαν περάσει για 5η χρονιά το όριο της πενίας. Για τους άλλους θα έχουν ισόποση μείωση του ποσού του δανείου με αυτήν που υπέστη το εισόδημά τους». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top