Υπέρ των πρόωρων εκλογών ο Κουβέλης: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Νέο άνοιγμα σε ΣΥΡΙΖΑ: Αν υπάρξει προγραμματική συμφωνία, γιατί όχι;

Υπέρ των πρόωρων εκλογών ο Κουβέλης: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος
Νέο άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική συνεργασία έκανε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των πρόωρων εκλογών, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του που άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Πρέπει να υπάρξει αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής και στη δημοκρατία δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνον οι εκλογές» σημείωσε στα Παραπολιτικά FM ο κ. Κουβέλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι έχει παρέλθει η εποχή των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και τόνισε πως «μόνο μετά από κυβερνήσεις συνεργασίας μπορεί να ασκηθεί προοδευτική πολιτική».

Αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε νέο άνοιγμα «υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει προγραμματική συμφωνία και δέσμευση ότι αυτή θα τηρηθεί». «Είναι πάντα ζητούμενο να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία. Δεν εκχωρούμε το κόμμα μας. Πάντα η πρώτη προϋπόθεση θα είναι η αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ. Με τον κ. Τσίπρα ωστόσο δεν είχα καμία επαφή και καμία πρόταση για συνεργασία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε πως δεν βλέπει «να ��πάρχει περιθώριο για κομματικές συνεργασίες και συνεννοήσεις που είναι απαραίτητες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top