Εν μέσω τρόικας και εκλογολογίας συναντώνται Σαμαράς – Βενιζέλος

Αισιοδοξία μετά την πρώτη μέρα της αξιολόγησης

Εν μέσω τρόικας και εκλογολογίας συναντώνται Σαμαράς – Βενιζέλος

​Με την τρόικα να συνεχίζει τις «ανακρίσεις» υπουργών και την εκλογολογία να κρατεί καλά, συναντώνται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο μεταξύ, η μετά Μνημόνιο εποχή βρέθηκε επί τάπητος στην πρώτη συνάντηση Χαρδούβελη – τρόικας.

Σήμερα, στην «ηλεκτρική καρέκλα» της τριμερούς θα καθίσει πρώτα ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας (11:00), με την ατζέντα να περιλαμβάνει περίπου είκοσι θέματα, σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα επιχε��ρηματικά δάνεια. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15:00), ενώ αύριο, Πέμπτη, έρχεται η σειρά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα γίνει στις 18:00. Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η συνάντηση επρόκειτο να γίνει χθες, Τρίτη, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Χαρδούβελη με την τρόικα, ωστόσο, οι δύο άνδρες αποφάσισαν να μεταθέσουν το ραντεβού για να έχουν μια πρώτη σαφή εικόνα από τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να χαράξουν μία κοινή γραμμή πλεύσης για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η διαπραγμάτευση, την ώρα που το κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις φαίνεται να έχει βαρύνει, γεγονός που οδηγεί ακόμα και σε συνειρμούς για πρόωρες εκλογές.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα «έκλεισε» με συμφωνία ότι ο δημοσιονομικός στόχος του 2015 μπορεί να επιτευχθεί χωρίς νέα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top