Προσλήψεις ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έμπειρα στελέχη πληροφορικής για την ενίσχυση του δημοσίου θα ζητήσει από το ΑΣΕΠ

Έμπειρα στελέχη πληροφορικής για την ενίσχυση του δημοσίου θα ζητήσει από το ΑΣΕΠ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, μέσω οριζόντιας προκήρυξης για προσλήψεις προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Πληροφορικής.

Την επιθυμία του αυτή προανήγγειλε κατά την ομιλία του στο 3ο συνέδριο «e-government conference» που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές και τους κατευθυντήριους στόχους της στρατηγικής του υπουργείου.

Επιγραμματικά, οι βασικοί άξονες της στρατηγικής είναι οι ακόλουθοι:

– Απλούστευση διαδικασιών: Θα αναζητούνται οι δυνατότητες ψηφιοποίησης και αυτεπάγγελτης αναζήτ��σης των δεδομένων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, μέσω της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων, ώστε τελικά να μειωθεί ή εξαλειφθεί ο αριθμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών και ενδιάμεσων σταδίων

– Ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων: Η Δημόσια Διοίκηση θα εγκαταστήσει ένα αποκλειστικά ηλεκτρονικό περιβάλλον διακίνησης, διαχείρισης και αρχειοθέτησης εγγράφων, αρχικά μεταξύ των υπηρεσιών των Υπουργείων και στη συνέχεια μεταξύ των Υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών, των ανεξάρτητων αρχών και των περιφερειακών και δημοτικών υπηρεσιών

– Ενιαία διαχείριση πόρων: Δημιουργία μιας ενιαίας πολιτικής προμήθειας, χρήσης και λειτουργίας, διαχείρισης και συντήρησης των βασικών πληροφοριακών υποδομών και υπηρεσιών του Δημοσίου

– Ένα σημείο πρόσβασης στο Δημόσιο: Για κάθε υπηρεσία, ο πολίτης θα επικοινωνεί με το Δημόσιο μέσα από ένα μοναδικό σημείο από όπου θα λαμβάνει το τελικό προϊόν επεξεργασίας του αιτήματός του, καθώς η επεξεργασία του αιτήματος θα παραμένει εσωτερικό ζήτημα της διοίκησης.

Οι πηγές χρηματοδότησης του Σχεδίου Δράσης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, είναι:

– ΕΣΠΑ 2007-2013 (Επιχειρησιακά Προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση»)

– ΕΣΠΑ 2014-2020 (Επιχειρησιακά Προγράμματα «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα» και «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»)

– Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

– Τακτικός προϋπολογισμός (για την κά��υψη λειτουργικών δαπανών).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top