Κόντρα Αβραμόπουλου με ευρωβουλευτές της Αριστεράς και της Χρυσής Αυγής

Αντίδραση από την Καϊλή που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση

Αντιπαράθεση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με Ιταλίδα ευρωβουλευτή της Αριστεράς και με τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό, επεφύλασσε η ακρόασή του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως Επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης και εσωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.

Η Μπάρμπαρα Σπινέλι, ευρωβουλευτής τ��ς ιταλικής αριστεράς, η οποία εκλέχθηκε στις τελευταίες Ευρωεκλογές με το κόμμα «Η Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», ζήτησε από την ΕΕ να… αφαιρέσει από τον κ. Αβραμόπουλο το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης!

Σε ανακοίνωσή της επίσης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα «ξενοφοβική» και επιτίθεται προσωπικά στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναφέροντας ότι υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ανέγερσης του φράχτη στον Εβρο.

«Για τον Γιούνκερ μπορεί να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, αλλά δεν μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για αυτούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι οποίοι παλεύουν για μια νέα μεταναστευτική πολιτική» τονίζει.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλ��υτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός ειρωνεύθηκε τον κ. Αβραμόπουλο Επίτροπο ότι δεν έχει να επιδείξει επιτυχίες στο βιογραφικό του, ενώ τον ρώτησε και για την θέση του σχετικά με τη συνθήκη του Δουβλίνου. «Τα μπερδέψατε κάπως, πώς συνδυάσατε θέματα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής με το Δουβλίνο; Αλλά είναι γνωστές οι θέσεις σας» απάντησε αρχικά ο νέος Επίτροπος για να προσθέσει: «Είμαι στην πολιτική επί 21 χρόνια, εκλέγομαι από τον ελληνικό λαό επί 21 χρόνια αδιάκοπα. Και είμα�� υπερήφανος που υπηρέτησα την Ελληνική Δημοκρα��ία και το Σύνταγμα της Ελλάδος. Ελπίζω και εσείς να υπερασπίζεστε και σήμερα το πιο σύγχρονο δημοκρατικό πολίτευμα, όπως το πράξατε ως στρατηγός».

Στα όσα υ��οστήριξε η ευρωβουλευτής της Αριστεράς υπήρξε αντίδραση από την ευρωβουλευτή της Ελιάς Εύα Καϊλή η οποία κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση, επειδή η Σπινέλλη ανήκει στην ευρωομάδα του.

«Είναι ζήτημα Εθνικής Συνείδησης πρωτίστως να απαντηθεί ο χαρακτηρισμός της χώρας μας ως "Ξενοφοβικής". Και δευτερευόντως, οι γενικεύσεις που γίνονται από την επιθετική επιχειρηματολογία που επιλέχθηκε, απαιτούν μια σοβαρή πολιτική απάντηση» δήλωσε η ευρωβουλευτής της Ελιάς.

«Σημειώνω πως ο επαναπατρισμός μεταναστών απο τον ΔΟΜ σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, γίνεται οικειοθελώς, τα κονδύλια που διασφαλίζουν την υγειονομική περίθαλψη των ανθρώπων που εισέρχονται στην χώρα μας, αν και δυσβάσταχτα εν μέσω κρίσης, ποτέ δεν έλλειψαν, ενώ παρά το μέγεθος του προβλήματος που δυσανάλογα επιβαρύνει την Ελλάδα με τα χιλιόμετρα ακτογραμμής, γίνονται προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή και ανθρώπινη αντιμετώπιση» ανέφερε ακόμη η κ. Καϊλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top