Υπόγεια κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή Λαζαρίδη στη συνάντηση με τρόικα

Διαψεύδει τα περί δυσαρέσκειας ο Χαρδούβελης

Υπόγεια κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή Λαζαρίδη στη συνάντηση με τρόικα

Δεν περνούν τις καλύτερες ημέρες οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και αυτό ήρθε να το αποδείξει μια «υπόγεια» μεν αλλά σοβαρή κόντρα, σχετικά με την παρουσία του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδη στη σημερινή συνάντηση με την τρόικα.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ ο Β. Βενιζέλος επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες με τον υπουργό Οικονομικών και τον ρώτησε εάν και κατά πόσο θα παρίστανται αντιπροσωπείες των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων στην διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι δεν θα ήταν σωστό να παρίστανται κομματικές αντιπροσωπείες και υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να διαβουλευθούν απευθείας Πρωθυπουργός-Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών.

Κατά το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε εν συνεχεία τους κκ Πρωτόπαπα και Πιερρακάκη ότι δεν θα παρίστανται στην συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, αλλά από την Χαριλάου Τρικούπη προσέθεταν ότι ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον κ.Βενιζέλο για την αιφνιδιαστική εμφάνιση του Χρύσανθου Λαζαρίδη στο Υπ. Οικονομικών προκειμένου να εκφράσει την δυσαρέσκεια του, όπως τουλάχιστον ερμήνευαν τη στάση του κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη. «Βρείτε τα» ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο ίδιος όμως ο κ. Χαρδούβελης φέρεται να διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε καμία δυσφορία από την πλευρά του καθώς ο κ. Λαζαρίδης, όπως και ο κ. Παπασταύρου παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι του πρωθυπουργού για συγκεκριμένο θέμα, το δημόσιο χρέος, έστω κι αν αυτό δεν συζητήθηκε τελικά.

Η ίδια διευκρίνιση δίνεται και από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με την σκοπιμότητα της παρουσίας Λαζαρίδη στη σύσκεψη με την τρόικα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top