Ρέγκλινγκ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος, αχρείαστο ένα κούρεμα

«Πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα, σύντομα θα δείτε αποτελέσματα»

Την άποψη ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για κούρεμα του χρέους της επανέλαβε σήμερα ο επικεφαλής του ΕFSF-ESM Κλάους Ρέγκλιγκ μιλώντας σε βιβλιοπαρουσίαση στο ΕΚ στις Βρυξέλλες.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ τοποθετήθηκε επίσημα για την βιωσιμότητα του χρέους και ξεκαθάρισε ότι οι τρέχουσες αποφάσεις του Eurogroup το έχουν φέρει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ το μόνο που μένει πλέον είναι η χώρα να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια, χωρίς υπαναχώρηση, ώστε να δρέψει του καρπούς των μεταρρυθμίσεων σε λίγα χρόνια.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ επανέλαβε ότι η χώρα αποτελεί πρωταθλητή μεταρρυθμίσεων ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.

«H Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η διευθέτηση που έχουμε κάνει με τον EFSF για το ελληνικό χρέος στερεί το νόημα από την κλασική ερμηνεία του λόγου χρέους ως προς το ΑΕΠ. Η Ελλάδα επωφελείται από ένα δεκαετές μορατόριουμ πληρωμής τόκων και ωρίμανσης δανείων για πάνω από 10 χρόνια. Ως εκ τούτου έχει όλο το χρόνο και το χώρο που χρειάζεται για να εξυγιανθεί» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του EFSF και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν έχει τον κίνδυνο ενός επικρεμώμενου χρέους για τουλάχιστον μια δεκαετία. Επωφελείται από το φτηνό δανεισμό από τον EFSF και εξοικονομεί άνω των 8,5 δισ. ανά έτος στον προϋπολογισμό της. Η αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα προσωποποιείται στον δανεισμό από τον EFSF».

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top