Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Θα φεύγουν από το δημόσιο μόνο όσοι παρανομούν»

«Τέλος οι απολύσεις με αριθμητικούς στόχους»

Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Θα φεύγουν από το δημόσιο μόνο όσοι παρανομούν»

​Νέος πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αυτή τη φορά τον αναδρομικό έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών στο Δημόσιο.

Μιλώντας στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ε. Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι από εδώ και πέρα θα σταματήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο με αριθμητικούς στόχους και θα απολύονται μόνο όσοι παρανομούν.

«Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι με τους παρανομούντες δημόσιους υπαλλήλους», είπε και πρόσθεσε:

«Αν κάποιος πλαστογράφησε ή παρανόμησε με δική του υπαιτιότητα δεν έχει θέση στο δημόσιο ακόμα και αν αυτό αφορά σύνταξη. Δηλαδή αν κάποιος προσλήφθηκε στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά και ετοιμάζεται να πάρει σύνταξη πιστεύετε ότι πρέπει να την πάρει; Εμείς λέμε όχι».

Έντονη ήταν πάντως η αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή του κόμματος, Αλέξη Μητρόπουλο να τονίζει ότι την ώρα που έχουν παραγραφεί οι πράξεις των υπουργών και των πρωθυπουργών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία, δεν μπορεί να αναδεικνύεται ως μείζον ζήτημα ο αναδρομικός έλεγχος των πιστοποιητικών των δημόσιων υπαλλήλων.

«Η αριστερά δεν επιδοκιμάζει την παραμικρή τυπική παρανομία των υπαλλήλων -ίσως και με την προτροπή των πολιτικών τους προστατών που βρίσκονται στην εξουσία- αλλά δεν μπορεί να δεχτεί τις ασύμμετρες συνέπειες κάποιων παραπτωμάτων. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που δούλεψε στο δημόσιο για χρόνια και τώρα παίρνει σύνταξη να του κοπεί η σύνταξη αυτή με τη λογική αυτού του ελέγχου και να μην μπορεί να ζήσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top