Με άγριες διαθέσεις μπαίνει στην διαπραγμάτευση η τρόικα

Σήμερα στις 11:30 ξεκινά η κρίσιμη αξιολόγηση

Με άγριες διαθέσεις μπαίνει στην διαπραγμάτευση η τρόικα

​Με άγριες διαθέσεις μπαίνει σήμερα στις διαπραγματεύσεις η τρόικα που στις 11:30 θα έχει την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Η κυβέρνηση πάλι από την πλευρά της, επιδιώκει διαδικασίες fast track, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η εκταμίευση των 1,8 δισ. ευρώ που υπολείπονται από το δάνειο του EFSF και τα οποία θα εκταμιευθούν έως το τέλος του 2014.

Το επόμενο οχταήμερο αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα να εστιαστούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2015 και στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα φύγουν στις 8 Οκτωβρίου και θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 15 Οκτωβρίου, μετά από τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, στο Λουξεμβούργο που θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 11:30 με τους Κλάους Μαζούχ, Ρίσι Γκογιάλ και Ντέκλαν Κοστέλο, ενώ στις 15:00 οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας, Μ. Βορίδη, και θα συζητήσουν για τις ιατρικές δαπάνες.

Αύριο Τετάρτη, την σκυτάλη παίρνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας, με την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια να πέφτει στο τραπέζι, ενώ στις 15:00 η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη. Την συνάντηση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες θα μονοπωλήσει το ζήτημα των 6.500 απομακρύνσεων από τον δημόσιο τομέα, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή θα υπάρξουν δύο κρίσιμες συναντήσεις με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, όπου στο τραπέζι θα πέσουν οι ομαδικές απολύσεις, το ασφαλιστικό και η κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου.

Τέλος την Παρασκευή, η τρόικα θα συναντηθεί και με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα το απόγευμα, μετά και από τη δεύτερη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αύριο ξεκινά μια νέα διαπραγμάτευση, θα είμαστε μεθοδικοί, σοβαροί και καλά προετοιμασμένοι», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top