Απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους προτε��νει ο Γ. Δραγασάκης

Σκληρή επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση του βουλευτή του κόμματος Γ. Δραγασάκη για απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με σημερινή ανακοίνωσή του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε σε συνέντευξή του στη Real News την απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, «δηλαδή ένα μέρος του χρέους να αποσυρθεί από τις αγορές ή τους φορείς που το κατέχουν σήμερα και να κρατηθεί “παγωμένο” στα πλαίσια της ΕΚΤ», αντί για «κούρεμα», επικαλούμενος προτάσεις οικονομολόγων και επιστημονικών ιδρυμάτων.

Ο κ. Δραγασάκης «κάνει πέρα τα περί σεισάχθειας και της μονομερούς διαγραφής του χρέους και εισηγείται να εφαρμοστεί αυτό που ήδη εφαρμόζεται από το 2012, όταν έγινε το πιο εντυπωσιακό κούρεμα σε παγκόσμιο επίπεδ�� και η ριζική αναδιάρθρωση του χρέους! Διότι προφανώς η μακρά περίοδος χάριτος και η εντυπωσιακή επιμήκυνση της μέσης διαρκείας του χρέους στα 16,5 χρόνια (2,5 φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο) είναι αυτό που ονομάζει ο κ. Δραγασάκης “απόσυρση χρέους”» αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.


«Στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένα απόλυτο αλαλούμ. Κάποιοι το παίζουν “ρεαλιστές” και κάποιοι “επαναστάτες”. Όλοι μαζί όμως κοροϊδεύουν και υποτιμούν, ασύστολα τον ελληνικό λαό βάζοντας σε κίνδυνο όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί, μετά από μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα», αναφέρει επίσης και προσθέτει: «Ας σταματήσει πια τα πυροτεχνήματα και τους αυτοσχεδιασμούς ο ΣΥΡΙΖΑ και ας έρθει στην εθνι��ή ομάδα διαπραγμάτευσης για να μάθει έστω τι συμβαίνει με το χρέος. Ο σεβασμός στις θυσίες του ελληνικού λαού είναι το ελάχιστο που πρέπει να επιδείξει η φιλόδοξη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top