Μετά τις 10 Γενάρη η διαδικασία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

​Μεταξύ 10 και 15 Ιανουαρίου σκοπεύει η κυβέρνηση να ξεκινήσει την διαδικασία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, έχοντας πρώτα διανύσει κρίσιμους σταθμούς για την ελληνική οικονομία.

Πρώτη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 6η Οκτωβρίου, οπότε και θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, όπου θα υπάρχει κωδικοποίηση των φοροελαφρύνσεων τις οποίες σχεδιάζει η κυβέρνηση και θα έχου�� τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που αρχίζουν την Τρίτη.

Στις 10 και 12 του ίδιου μήνα διεξάγεται η σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και στις 23 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., ενώ ��διαίτερη βαρύτητα έχουν οι συνεδριάσεις του Eurgroup που θα γίνουν έως και την ψήφιση του προϋπολογισμού από την Βουλή, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, το όνομα του Σταύρου Δήμα είναι το πιο πρόσφατο στη λίστα των υποψηφίων, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν πως ο Φώτης Κουβέλης δεν θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους, καθώς δεν φαίνεται ότι μπορεί να συσπειρώσει τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top