Στην ατζέντα του ΔΝΤ ο προϋπολογισμός και τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα

Τι διευκρίνισε ο Ράις για τις απειλές εναντίον της Λαγκάρντ

Στην ατζέντα του ΔΝΤ ο προϋπολογισμός και τα κόκκινα  δάνεια στην Ελλάδα

Στα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα του ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα αναφέρθηκε επίσης ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος υπενθύμισε με … νόημα ότι το οικονομικό πρόγραμμα για την στήριξη της Ελλάδας λήγει το 2016 και ότι δεν έχει ενημερωθεί για πρόωρη λήξη του, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον κ. Ράις, το κλιμάκιο του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ρίσι Γκογιάλ, θα ξεκινήσει συνομιλίες στην Αθήνα για τα «θέματα-κλειδιά», τον προϋπολογισμό του 2015 και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στις 30 Σεπτεμβρίου και ότι «αργότερα το φθινόπωρο», το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα σε «πλήρη σύνθεση», για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Για την προοπτική η Ελλάδα να προχωρήσει μόνη της το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ότι επιδίωξη του ΔΝΤ είναι να «γίνει το καλύτερο δυνατό» σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να εξέλθει από την κρίση το «συντομότερο δυνατό». Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι σε «κάποιους τομείς είδαμε πρόοδο» και ότι «η έμφαση δίνεται στη νέα αξιολόγηση».

Σε ερώτηση αν θα συμμετάσχει στην αποστολή και ο Πολ Τόμσεν, ο κ. Ράις υπενθύμισε ότι έχει αναλάβει καθήκοντα διευθυντού του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ και στα σχέδιά του δεν συμπεριλαμβάνεται ταξίδι στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει «όποτε χρειαστεί».

Σε ερώτηση για τη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ περί «απειλών» κατά της ζωής της όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ο κ. Ράις ανέφερε ότι οι «απειλές προέρχονταν μέσω κοινωνικών δικτύων, πριν μερικά χρόνια» και πως τότε «ενίσχυσε» τα μέτρα της ασφάλειάς της, ενώ επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ παρέλαβε την σχετική επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top