Παρέμβαση με νόημα από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

«Είναι θανάσιμα επικίνδυνος ο λαϊκισμός στην εξωτερική πολιτική»

Παρέμβαση με νόημα από τον Κωνσταντίνο  Μητσοτάκη

Παρέμβαση με νόημα από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Βρετανική Πρεσβεία με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου αναφέρθηκε στην ομιλία του με θερμά λόγια για το έργο του μεγάλου ηγέτη, όμως το βλέμμα του ήταν στην επικαιρότητα.

«Ο πολιτικός χρειάζεται να έχει όραμα, να παίρνει δύσκολες αποφάσεις τη κατάλληλη στιγμή. Είναι λάθος, είναι τραγωδία να κάνεις εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά σου προβλήματα» ανέφερε για να προσθέσει στο ίδιο ύφος : « Ο λαϊκισμός είναι επικίνδυνος στην εσωτερική πολιτική, είναι όμως θανάσιμα επικίνδυνος στην εξωτερική πολιτική».

H συγκεκριμένη αναφορά ερμηνεύθηκε ως αμφίπλευρη αιχμή προς Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα από τον πρώην πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν μιλούν μεταξύ τους ούτε καν για τα μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Πάντως πηγές προσκείμενες στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ διευκρίνιζαν ότι η αναφορά του ήταν γενική και δεν αποτελούσε αιχμή προς κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top